Afbeelding

Jubileumverschieting Zilveren Pijl weer zeer geslaagd

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen Monumentenzondag was het weer een drukte van belang in en rond het Gildehuis Eigen Haard. Op de enige echt droge dag van het weekend waren 6 Schuttersgilden, afkomstig uit Brabant en België, naar Bergen op Zoom gekomen om deel te nemen aan de 25-jarige jubileumverschieting van de Zilveren Pijl. In totaal ruim 50 schutters namen deel, waarbij ook de jeugd goed vertegenwoordigd was.

Om kwart voor 1 opende burgemeester Petter, de Overdeken van het Gilde, de verschieting met een stimulerende toespraak, gevolgd door het lossen van het eerste schot.

Ondanks de soms hevige windvlagen verliep alles perfect en tegen vijf uur konden de Raadsheren schieten zich over de schietlijsten buigen om de winnaars te bepalen.

Dit jaar ging alle eer en de Zilveren pijl naar het St. Willibordusgilde van Alphen. Tweede, na een play-off, St Bavo uit Raamsdonk, waardoor St Sebastiaan uit Essen derde werd. Halle-Booienhoven was vierde, ons Gilde vijfde, en het Gilde van Loon op Zand zesde.

Bij de jeugd van 12-14 jaar was Thomas van de Broek, ook van het Gilde van Alphen, de winnaar, en bij de categorie 15-17 jaar Madelief Samplonius, van St. Sebastiaan uit Essen.

Het bleef ook daarna nog lang een gezellig Gildebroederlijk samenzijn, met alle Gildebroeders, Gildezusters, Vrienden van het Gilde en bezoekers.

Dus, zoals elk jaar, een zeer geslaagd evenement, dat in 2018, zoals de burgemeester al aankondigde, een echt, uitgesteld, jubileumfeestje wordt, als het Gilde terug is op het Ravelijn.

Wilt U meer informatie over het Schuttersgilde, neem dan contact op met de deken-schrijver: Rob van Hal, dekenschrijver@stsebastiaanboz.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief