Afbeelding

Shintai judoka Ennio Mertens naar NK Senioren

Sport en vereniging

HALSTEREN - Afgelopen weekend werd in Eindhoven het NKT (Nationaal kwalificatie toernooi) georganiseerd.

Hier kwamen alle topjudoka's uit Nederlands te samen om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen senioren. De pas 17 jarige Ennio Mertens uit Roosendaal was ook present. Ennio die bij de jeugd bij de top van Nederland behoord wilde ook hier zijn klasse beproeven. De eerste 2 rondes, die gepland stonden op 5 minuten was Ennio zo enorm op dreef dat hij zijn tegenstanders binnen 40 minuten met Ippon wist te verslagen. In deze klasse tot 60 kg met 14 deelnemers denderde de Mertens trein door richting de finale. Hier trof hij de 22 jarige Timo van Leerdam die al meerdere titels op zijn naam heeft staan. Dit werd dus een zware klus voor Ennio. Echter ging Ennio vol zelfvertrouwen de finale in en wist na 24 seconden met een geweldige overname een Ippon te scoren en won hiermee het NKT Toernooi. Met zijn 17 jaar was hij bij de mannen de jongste winnaar deze dag. Op 30 september zal de 17 jarige Shintai judoka, die voor zijn wedstrijden traint bij De Korte in Hoogvliet, in actie komen op het NK senioren. Shintai feliciteert Ennio met deze prachtige prestatie en wenst hem veel succes in Almere.

Voor meer informatie over judo of zelfverdediging bij Shintai kijkt men op www.sportschoolshintai.nl, facebook sportschool shintai of belt men met P.Goossens, 06-28772961.