Afbeelding

Doe mee met de Decatlon Dikke Banden Race

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De wedstrijden, tijdens de jaarlijkse KNWU Jeugdwielerwedstrijden op 20 augustus, worden gehouden in het havenkwartier van Bergen op Zoom en starten om 14.00 uur Aanmelden via de website http://dikkebandenrace.nl

Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals op TV? Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe mee aan de Decathlon Dikke Banden Race! Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets. Als je de race wint mag je op de landelijke finaledag tegen andere winnaars uit het land fietsen. Word jij de Dikke Banden Race Kampioen van Nederland?

Deze wedstrijd is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Deelname is mogelijk op je eigen fiets, geen racefiets, er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag. In 2017 op zondag 17 september in Breda.

Meedoen

Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan per via http://dikkebandenrace.nl Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers.

Kinderen kunnen deelnemen aan de Decathlon Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 milimeter zijn. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie. Inlichtingen kun je vragen via jandeneijs@planet.nl 06-53426157.

Deelnemers aan de Decathlon Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto's en videomateriaal, die tijdens hun deelname zijn gemaakt door de KNWU en nadien als promotiemateriaal gebruikt kunnen worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief