Afbeelding

Vele clubkampioenen bij UdI

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag was, als afsluiting van dit turnseizoen, de jaarlijkse clubkampioenschappen van turnvereniging UdI. Bij deze kampioenschappen laten we de officiële wedstrijdregels los, zodat elke turnster en turner kan laten zien wat ze kunnen. Dit geldt voor zowel de selectie als voor de recreatie, voor de dames en de heren. Elk gymnast kan kiezen uit de elementen die hij of zij het beste kunnen en maken, samen met de leiding, een hele eigen oefening. Dit op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. De heren hebben nog 2 extra toestellen, voltige en ringen.

Deze kampioenschappen zijn ook echt een clubactiviteit, waarbij alle disciplines aan bod komen, om onderling per discipline en leeftijd de Clubkampioen te bepalen. De dag is begonnen met de wedstrijd van de springgroepen. Deze turnsters en turners springen over 3 toestellen, waarbij de resultaten bij elkaar opgeteld worden. Ze springen een serie van minimaal 3 sprongen op de tumblingbaan. Zeker bij de heren een spectaculair onderdeel. Ook salto's met schroeven bij de minitrampoline en ten slotte sprongen over het toestel pegasus. Daarna kwamen de turnsters en turners in de zaal voor hun 4 of 6 toestellen. Zowel recreatie als selectie lieten tegelijk hun kunsten en oefeningen zien aan de ouders en familieleden op de tribune. Veel oefeningen gingen goed, hier en daar wel een val van de balk, maar iedereen was geconcentreerd bezig en had plezier in de wedstrijd. Dan snel de zaal leegmaken en ombouwen voor de freerunners en de acrogymnasten. Dit jaar was de primeur voor de discipline freerunnen om ook hun clubkampioen te bepalen. Free-runnen kan in twee soorten wedstrijden, 1 op basis van snelheid en 1 op basis van creatieve en mooie freerun series (vrij rennen letterlijk). Dit jaar is gekozen voor een de baan op snelheid. Met twee tegelijk een parcours rennen met obstakels om overeen te springen, te klimmen of te klauteren. De snelste in een leeftijdscategorie werd de clubkampioen. Het freerunnen werd afgewisseld met de wedstrijdoefeningen van de acrogymnasten. Zij hadden dit jaar de primeur van een dames-4-tal als team, wat ook erg leuk was om te zien. Onderling hebben de teams gestreden om hun kampioenschap. Dan was het tijd voor de prijsuitreiking. Vele clubkampioenen hebben op het podium gestaan en tenslotte zijn ook de wisselbekers uitgereikt. Wederom een primeur in het bestaan van UdI: bij de MeestersTroffee waren er 2 clubkampioenen die de beker in ontvangst mogen nemen: Sofie Huybregts en Babette van Eekelen (zie foto). Het was dan ook een zeer geslaagde dag.

Voor meer informatie kijk op onze facebook-pagina www.facebook.com/TurnverenigingUdi en op de website: www.turnverenigingudi.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief