Afbeelding

Ferry Berkholst winnaar Bergs damtoernooi

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het open toernooi om het Bergs kampioenschap dammen dat door de Bergse damvereniging BDV werd georganiseerd is na 7 speelrondes beëindigd.

De hoofdklasse was met 16 deelnemers goed bezet met veelal ervaren wedstrijddammers uit heel Zeeland en West-Brabant, 6 spelers hebben een rating van boven 1000. Toch kwam in dit sterke speelveld uiteindelijk Ferry Berkholst, speler van de organiserende vereniging als winnaar uit de bus. Ferry heeft intussen zelf een rating van 991 opgebouwd en wist van enkele in rating hoger geklasseerde spelers te winnen. Van de 7 wedstrijden won hij er 5, speelde 1 maal remise en verloor 1 wedstrijd zodat hij op 11 punten uitkwam. Op de tweede en derde plaats eindigden Aart Walraven (rating 1167) en Aart Slager (rating 1041).

Dat Ferry met een goed seizoen bezig liet hij zien door ook het eerder in het seizoen gespeelde Roosendaalse damkampioenschap te winnen.

In de eerste klasse werd de altijd degelijk spelende Jan van den Ouden kampioen terwijl Piet Suykerbuyk en Cees Pot, beiden spelers van de Roosendaalse damvereniging De Schijf, als tweede en derde eindigden.

In het aansluitende sneldamtoernooi werd Jeroen de Lange kampioen in de hoofdklasse en eindigde Ron Jongejan bovenaan in de eerste klasse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief