Afbeelding

Vernieuwde Brabantse Wal Marathon nog groener

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De 7e editie van de Brabantse Wal Marathon wordt op zondag 11 juni gehouden. Ten opzichte van vorige editie zijn de parcoursen nogmaals vernieuwd en 'vergroend'.

Het belooft die dag aangenaam loopweer te worden, vrij warm met mogelijk een verfrissende bui. Start en finish zijn op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom, op de sfeervolle atletiekbaan van organiserende vereniging SPADO.

De Runnersworld Brabantse Wal Marathon onderscheidt zich van andere loopevenementen doordat de parcoursen grotendeels over onverharde wegen en paden gaan, over geaccidenteerd terrein, door de bossen en langs de velden van de Brabantse Wal. Voor de lopers een pittige uitdaging maar ook een unieke natuurbeleving.

De lopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 5 en 10 km, 5 en 10 km Ladiesrun, halve marathon of hele marathon. Voor de jeugd is er een Kidsrun. Inschrijven kan op zondag 11 juni tot een half uur voor de start van elke afstand. De marathon vertrekt om 10.30 uur, de 5 en 10 km na elkaar vanaf 11.30 uur, de halve marathon om 13.00 uur. De Kidsrun is om 13.05 uur, vlak voordat de eerste marathonlopers binnenkomen.

De Brabantse Wal Marathon wordt vanaf 2011 georganiseerd. De eerste jaren startte het evenement in Hoogerheide, sinds vorig jaar is Bergen op Zoom de uitvalsbasis. Dit jaar zijn er twee goede doelen gekoppeld aan de BWM: Fight - Raising funds for KWF Kankerbestrijding en het Jeugdsportfonds. Alle informatie is te vinden op www.debrabantsewalmarathon.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief