Aminata leert gebarentaal
Aminata leert gebarentaal

Stichting Talokoto: 'Me d'eel oew art' voor Gambia

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Wat een prachtig motto dit jaar voor de Vastenavend. Je kon er werkelijk alle kanten mee op, maar altijd had het een positieve en optimistische strekking. Zo ook bij stichting Talokoto, die door de verkoop van vastenavendtasjes arme kinderen in Gambia steunden.

"Wij zijn betrokken bij Stichting Talokoto Nederland (STN), een stichting die kinderen met beperkingen in Gambia steunt. Voor de steun aan deze kinderen, maak ik al enkele jaren de enige echte vastenavendtasje van ’t Krabbegat. De tasjes zijn al vele jaren een hit tijdens de vastenavend, overal zie je dames met zo’n heel leuk vastenavendtasje. Ook dit jaar zijn er weer veel van die tasjes verkocht. Het mooie is dat we de opbrengst van de tasjes direct kunnen besteden aan de zorg voor kinderen met beperkingen in Gambia. Gambia is één van de armste landen van Afrika. Gehandicapte kinderen hebben in dit land zonder de nodige steun geen toekomst. Door de hulp worden de omstandigheden voor deze kinderen beter. Ze krijgen voedsel, goed onderdak, kleding, medicijnen en als ze dat kunnen, gaan ze ook naar school", aldus An Duine-Somers.

Arm

Er is in Nederland vaak weinig idee hoe arm mensen in Gambia kunnen zijn. Voor ons zijn veel zaken gewoon, maar in het binnenland van Gambia is geen schoon drinkwater, geen elektriciteit, geen gas, nauwelijks kans op school en zelfs geen of te weinig eten. Ook geen geneeskundige verzorging en vaak nauwelijks inkomen.

"Nu is het mooie dat wij deze kinderen kunnen steunen door de Bergenaren die zo’n leutig tasje kopen. Die hebben van de aankoop driedubbel plezier. Je hebt er gemak van, je komt er goed mee voor den dag en je helpt kinderen in Gambia. Eigenlijk is dat 3x met ''Me d'eel oew art''. Bergenaren bedankt." De tasjes zijn in Bergen op Zoom verkocht bij Kolder, Steenbergsestraat 28a; Hippe Zaken, Wouwsestraat 3; De Stadskelder, Markt 1a en Dietvorst Feestartikelen Bosstraat 14. In Hoogerheide bij Purper, Raadhuisstraat 130b. " Zij deden dit allemaal belangeloos, zeg maar ''Me d'eel oew art’’. Allemaal bedankt. We vonden het prachtig om deze tasjes te maken en te verkopen. En de opbrengst is zoals gezegd voor opvang en verzorging van de kinderen in Gambia, en dat is ''Me d'eel ons art''. Op het laatst waren de tasjes uitverkocht. Spijt u dat en wilt u er de volgende vastenavend toch mooi mee voor den dag komen, laat het dan weten. Dan zorg ik dat er volgend jaar eentje voor u klaar ligt", sluit Duine-Somers af.

Uiteraard kunt u het prachtige doel ook op andere wijze steunen. Zie www.talokoto.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief