Afbeelding
Foto: trainster Karin

Loïs Hartog plaatst zich voor Nederlands Kampioenschap turnen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HALSTEREN - Afgelopen zaterdag 14 april turnde de 9 jarige Loïs Hartog uit Halsteren de halve finale van het bondskampioenschap pupil 1 N2.

Na de regionale voorrondes in Panningen en Reusel, en de landelijke kwartfinale in Roden was dit keer de laatste horde te nemen richting het bondskampioenschap. Er werd nu afgereisd naar het verre Leek in Groningen. 24 turnsters kwamen in actie, waarvan er 18 zich zouden plaatsen voor de finale.
Loïs mocht deze wedstrijd starten op sprong. Normaal niet echt een risicovol onderdeel. Maar dit keer ging haar sprong net niet helemaal goed wat haar punten kostte. Gelukkig had ze dit zelf niet door en ging ze vol voor een strakke rekoefening. De start van de rekoefening was erg netjes, mooi uitgevoerde krachtonderdeeltjes. Tijdens het tweede deel van de oefening nam ze net iets te veel risico, waardoor ze door viel met de handstand. Omdat de oefening zo netjes was uitgevoerd toch nog een heel mooi cijfer, een 13.167 pnt. Loïs zelf was erg teleurgesteld over de uitvoering van haar rekoefening en de balk moest nog komen. Herpakken en moed verzamelen om dit zenuwtoestel door te komen.
De afgelopen wedstrijden was balk 1 van haar beste toestellen en gelukkig kwam ze hem goed door, geen vallen en geen grote balansverstoringen. Op dat moment was het nog steeds wel erg spannend. Een 14e plaats na 3 toestellen, nu geen grote fouten meer maken.
Gelukkig kwam ze de vloeroefening goed door met her en der wat schoonheidsfoutjes. Maar toch een mooie 13.300 pnt.
Nu nog even afwachten wat de andere turnsters de laatste ronde deden, maar gelukkig was de schade beperkt gebleven. 52.042 pnt. bij elkaar geturnd en in een heel sterk deelnemersveld en niet een niet geheel vlekkeloze wedstrijd een mooie 13e plaats behaald. En zelfs nog een reserve finaleplaats op het onderdeel balk. Veel dank aan de trainsters die de altijd erg zenuwachtige Loïs helpen die zenuwen onder controle te houden!!
Nu lekker op trainingsstage en 2 juni knallen tijdens het bondskampioenschap turnen in Tilburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief