Afbeelding
Foto: Jeroen

TV Smash blikt terug op succesvol weekend

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Met 83 teams is T.V. Smash vertegenwoordigt in de voorjaarscompetitie, ongeveer de helft van de weer 1000 leden (!) tellende vereniging zijn hiermee actief in de verschillende competities.

De selectiespelers zijn ondergebracht in 9 verschillende teams welke allemaal actief zijn op de zondag in de landelijke competitie. De afgelopen jaren is gebouwd aan een mooie opbouw van deze groep, nu staat er een zeer breed en sterke selectie. Elke week zijn er vele top wedstijden te zien van vaak nog zeer jeugdige spelers en de meer ervaren topspelers van de vereniging.

De eerste competitiedag op 8 april was al redelijk succesvol verlopen, maar op 15 april hebben 7 teams de overwinning gehaald en 2 teams speelde gelijk. Het eerste mix team dat uitkomt in de 2e klasse, nog altijd onder aanvoering van Robert Wijnveen, won thuis met 5-3 van Victoria uit Rotterdam. Bernice van de Velde pakte met 6-4 6-4 de 1e dames single, de single van Flory Bierma ging in 3 sets verloren. Martijn Janssen won redelijk eenvoudig zijn single en Daan Hendriks moest alles bijzetten om in 3 sets zijn partij te winnen. Daarna was het de buurt aan de dubbels. Bernice won met Loes Siderius aan haar zijde in de super tiebreak, de heren dubbel van Robert en Daan ging in de super tiebreak net verloren. De mixen waren ook spannend en voor Robert en Flory pakte het goed uit. Het team staat na 2 overwinning bovenaan. Ook het 2e team komt uit in de 2e klasse, dit jeugdige team wordt begeleid door coach Dick Waasdorp. Uit bij Prinsenbeek kwamen ze tot 4-4. Finn Joziasse won redelijk dik haar single, Suzanne van de Kar moest na een knappe partij net buigen in 3 sets. Bij de heren zorgde Dylan de Ruiter voor winst en was Luc van de Gruiter net niet opgewassen tegen zijn tegenstander. De herendubbel van Dylan met Robin van der Heijden werd mooi gewonnen en ook de mix van Robin en Finn leverde een punt op. Het 3e mix team won uit bij CC in Dordrecht met 8-0! Denise, Esmee, Finlay en Brian lieten niks liggen en staan er goed voor. Het 4e mix team met onze jeugdleden Ruben, Steven, Alec, Rik, Floor, Tooske en Djulie speelde thuis tegen Vierhoeven. Na 8 spannende partijen, resulteerde het in een 5-3 overwinning.

Bij de heren teams verliep het ook goed. Het Hoofdklasse team speelde uit in Badhoevendorp. Nadat Wouter Adriaanse, Frank Clausing en Boris Oomes hun singles hadden gewonnen, moest alleen Tom van Ooij het onderspit delven. Helaas gingen de dubbels verloren. Maar met 3-3 kon het team wel leven. Het 2e en 3e heren team verging het nog beter, beide teams behaalde een 5-1 overwinning. Het 2e team zette daarmee na het verlies in de 1e ronde een mooie stap vooruit op de ranglijst. Zonder de afwezige Bram, konden Jeffrey, Vince, Laurens Jan en Kasper de tegenstanders uit Vlijmen met een schamel puntje huiswaarts sturen. Jelle, Jorg, Jesse, Max en Lars pakte zonder de afwezige Koen en Yannick de 5 punten in Zierikzee. Dit team is nu 2 speelrondes al hard op weg richting het zo gewenste kampioenschap in de 4e klasse. Na terugkomst uit Zierikzee kwam dit team het 1e mix team nog even goed aanmoedigen en zorgde voor veel gezelligheid in het clubhuis. Het nieuwe damesteam uitkomende in de hoofdklasse won thuis met 4-2 van de stugge tegenstanders uit Delft. Monique de Klerk kon net niet winnen van de zeer sterke dame uit delft in de single en ook de dubbel met Kym de Klerk ging verloren. De overige partijen waren allemaal voor Smash. Bij het mix jeugd team verliep het in Terneuzen voorspoedig. Ciara kon heer single net niet winnen, maar de overige singles van Floor, Max en Tijs werden gewonnen. Net als de dubbels van Feline/Floor en Max en Tijs, eindstand 5-1!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief