Afbeelding
Foto: T Vierbergen

Zilveren medaille en jubilarissen bij UdI

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op de Regiofinale in Prinsenbeek kwamen nog 3 turnsters in actie, Si Peeters en Marieke Aart, divisie 5, Jeugd F, en Amber van Goorsel, Divisie 6, Junior G.

Voor Si was het een grote verrassing, ze behaalde de zilveren medaille! De dames begonnen met sprong, waarbij Si met een overslag, halve draai in en halve draai uit, als de hoogste score behaalde (11.875). Marieke en Amber doen beide een overslag en scoorde nette resultaten(9.600 en 9.100). Op naar de brug, het favoriete toestel van de dames en allen turnden een mooie strakke oefening. Amber scoorde 10.450 en Marieke 9.450 en ook op dit toestel behaalde Si de hoogste score (11.250). Op naar de balk. Marieke maakte een mooie radslag op de balk (9.650), Amber deed, voor het eerst, een salto af van de balk (10.450) en Si turnde gewoon haar oefening (9.900). Het laatste toestel, de vloer, en dat zat de wedstrijd er weer op. Si scoorde 11.150 punten met haar oefening en dat was meer dan voldoende voor de zilveren medaille, een ruime voorsprong (2.000 punten) op de nummer drie en slechts 0.175 punten op de nummer 1. Marieke eindigde na haar vloer (9.850) op een mooie 12e plaats. Beide dames hebben zich geplaatst voor de Districtsfinale met dit resultaat en dan mogen ze zich meten met turnster uit heel Zuid-Nederland (Zeeland, Brabant én Limburg). Amber scoorde ook goed met haar vloeroefening (10.300) en behaalde in haar niveau een mooie 11e plaats. Het is al een hele prestatie om uit te mogen komen op een Regiofinale, zeer verdiend. Maar een zilveren medaille op een wedstrijd is niet het enige hoogtepunt voor turnvereniging UdI.

Ledenvergadering
Op de Algemene Ledenvergadering zijn er zelf 6 ereleden gehuldigd. De heer Wytze Roorda is al 80 jaar lid van de vereniging. Onlangs is Cor Meesters overleden, maar hij en zijn vrouw Elly Meesters zijn beide 65 jaar lid van de vereniging. Op een later moment zal op persoonlijke wijze zal hier extra aandacht aan besteed worden. De andere jubilarissen waren aanwezig op de Ledenvergadering. Jopie Akkermans is 75 lid en kreeg uit handen van het bestuur een welverdiende medaille uitgereikt inclusief een grote beker! En natuurlijk de jubileumspeld van de KNGU. Hanneke van Egeraat is 50 jaar lid en werd haar, naaste een cadeau met bloemen, ook het jubileumspeldje van de KNGU opgespeld. Esther van Oorschot was zeer verrast dat zij al 30 jaar lid is van de vereniging. Hier hoort geen KNGU-speldje bij, maar een cadeau en een mooie bos bloemen is het minste wat wij als vereniging kunnen doen voor onze zeer trouwe leden. Turnvereniging UdI bestaat al 121 jaar. Gezien de huidige resultaten op alle wedstrijden en onze trouwe leden, blijkt dat de vereniging nog lang zal blijven voortbestaan!
Voor meer informatie kijkt u op onze website www.turnverenigingudi.nl of op onze facebookpagina www.facebook.com/TurnverenigingUdi 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief