In twee en een halve minuut moet de robot van team Aanloop zo veel mogelijk missies volbrengen.
In twee en een halve minuut moet de robot van team Aanloop zo veel mogelijk missies volbrengen.

De Aanloop maakt zich op voor de FIRST LEGO League Benelux-finale

  Sport en Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Tien kinderen uit groep 7 van basisschool De Aanloop in Bergen op Zoom schreven zich zonder verwachtingen met juf Judith in voor de FIRST LEGO League 2018/2019. Tijdens de regiofinale op 30 november in Breda deden ze hun best en keken vooral hun ogen uit. Toen duidelijk werd dat ze door mochten naar de Benelux-finale op 16 februari barstte het feest los.


Het is de eerste keer dat De Aanloop onder de vleugels van sponsor SABIC deelneemt aan de FIRST LEGO League. Deze jaarlijkse, internationale wedstrijd daagt jongeren tussen 10 en 14 jaar uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Dit doen ze door van LEGO een robot te bouwen die in staat moet zijn om tijdens de regiofinale missies uit te voeren. Dat deed robot ‘Kevin’ van team Aanloop helemaal niet verkeerd. Daarnaast kregen ze de opdracht om een oplossing uit te werken voor een probleem dat met het jaarthema te maken heeft: langdurige ruimteverkenning. Team Aanloop won met hun idee de onderzoeksprijs. Ze scoorden ook hoog op gebied van samenwerking en kwamen alles bij elkaar dus in aanmerking om onze provincie te vertegenwoordigen tijdens de Benelux-finale.

Klaar voor de strijd

Zowel de robot als de presentatie heeft team Aanloop in de tussentijd aangescherpt en nu zijn ze er helemaal klaar voor. De 16e moeten ze al vroeg uit de veren, want rond 09.00 uur worden ze verwacht in het Klokgebouw in Eindhoven. De bus delen ze met een team van het Mollerlyceum dat ook door is. Of De Aanloop tijdens de Benelux-finale ook hoge ogen gaat gooien weten ze niet, maar dat ze er een te gekke dag van gaan maken staat vast.

Volg team Aanloop op Instagram: account Aanloop2108. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief