Geslaagde Bijna-verjaardag viering van Sinterklaas
Kinderen zouden het liefst allemaal op schoot kruipen, als Sinterklaas vertelt tijdens de gezinsviering in de Lourdeskerk.
Kinderen zouden het liefst allemaal op schoot kruipen, als Sinterklaas vertelt tijdens de gezinsviering in de Lourdeskerk.

Geslaagde Bijna-verjaardag viering van Sinterklaas

  Sport en Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Zondag voor zijn verjaardag is Sinterklaas altijd van harte welkom in de Lourdeskerk. Daar viert hij dan met alle kinderen zijn bijna-verjaardag. Zo waren ook afgelopen weekend alle voorbereidingen getroffen, om dit feest te vieren. En veel kinderen met hun ouders waren gekomen.


Sinterklaas komt natuurlijk niet alleen, Hoofdpiet is erbij en nog meer Pieten. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, klinkt door de kerk. Sint neemt alle tijd om de kinderen van voor tot achterin de kerk welkom te heten. En tijdens de viering is er tijd om dicht bij Sinterklaas en zijn Pieten te zijn.


De verdwenen spruit
Sint vertelt een mooi verhaal, over een verdwenen spruitje. Een spruitje, niet zo eentje dat we dit jaar tegenkomen in het snoepgoed van de Pieten. Het gaat over de jongste spruit van de Pieten, Piccolo heet hij. Hij was kwijt, maar alle Pieten hebben net zo lang gezocht tot ze hem weer vonden. Sinterklaas vertelt dat dat lukte, omdat de Pieten heel goed samenwerkten; “Da’s belangrijk! Ook bij de voetbal en ook op school”.


Dichtbij Sint en zijn Pieten
De kinderen zaten in een kring om hen heen. Later mochten zij allemaal bij de Sint en zijn Pieten langskomen. De een wilde wat vertellen, een handje geven of een zelfgemaakte tekening. Daar was allemaal tijd voor. Anderen hadden een pakketje mee gebracht met toiletspulletjes. Het was bedoeld voor de gezinnen die in deze maand ook liever cadeautjes kopen dan gewone boodschappen, maar die daar eigenlijk geen extra potje voor hebben.

Het was een mooi samenzijn. Pastor Paul Verbeek en de diaken Anton Janssen en natuurlijk alle kinderen waren blij met de komst van Sint en zijn Pieten. Zij zijn alvast van harte uitgenodigd om er volgend jaar weer te zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief