Voorzitter van de voedselbank Corry Damen en Tamboer-Maître Timo Dieleman
Voorzitter van de voedselbank Corry Damen en Tamboer-Maître Timo Dieleman Foto: Stefan Tempelaars

Tamboerkorps Odiles Rapid verrast Voedselbank met donatie

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Voedselbank ‘Goed Ontmoet’ in Bergen op Zoom heeft op Goede Vrijdag 2 april een donatie ontvangen van Tamboerkorps Odiles Rapid. Deze gift van het korps uit Bergen op Zoom vloeit voort uit de donatie die zij zelf hebben ontvangen toen zij een van de goede doelen waren tijdens de laatste Santarun.


“Wij hebben de donatie destijds voor een prachtig doel in ontvangst mogen nemen” legt Odiles Rapid voorzitter Stefan Tempelaars uit. Het doel was om de trommels van het voormalig 3RI-regiment, gelegerd in Bergen op Zoom, te restaureren. Helaas bleek dit op korte termijn niet realiseerbaar. “Wij vinden het onze plicht om op een verantwoordelijke manier met het uitgekeerde bedrag om te gaan. Nu stond het te verstoffen op onze rekening.”

Odiles Rapid heeft in overleg met Rotary Bourgondische Santarun daarom besloten om hun donatie te verdelen over andere goede doelen. De keuze is onder andere gevallen op Voedselbank ‘Goed Ontmoet’. “Door onze donatie om te zetten in gebruiksartikelen willen wij graag een maatschappelijke bijdrage leveren aan gezinnen met een kleine portemonnee, waarbij we verder willen kijken dan alleen eten en drinken. Met geweldige hulp van Kruidvat Halsteren hebben wij toiletartikelen bij elkaar gezocht waarvan wij denken dat deze tot de eerste levensbehoeften behoren”, aldus Stefan Tempelaars, die tevens de hoop uitspreekt dat het 3RI project in de toekomst nog altijd doorgang gaat vinden. Binnenkort komt het tamboerkorps met nog meer nieuws over het restant van donatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief