Afbeelding

Uitslagen Yoshi Paastoernooien

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 15 april hebben 12 judoka's van judoclub Yoshi Bergen Op Zoom deelgenomen aan het jaarlijkse Paastoernooi te Oud Vossemeer.

Het toernooi werd georganiseerd door judovereniging OVJV en stond dit jaar in het teken van het 40 jarig bestaan. Daarom werd deze dag voorzien van een feestelijk tintje. Er hadden zich 70 judoka's ingeschreven voor dit toernooi.

Van de judoka's van Yoshi wisten er 9 een ereplaats te behalen. Elke deelnemer kreeg een herinnering aan het toernooi. Van judoclub Yoshi waren er ook een aantal debutanten aanwezig die voor de eerste keer uitkwamen op een toernooi. De uitblinker voor Yoshi was deze dag Tristan van Swieten, een debutant voor Yoshi, maar wel één met de nodige judo ervaring in huis. De 15 jarige judoka is nog maar een aantal maanden lid van de club. Hij wist deze dag een mooie eerste plaats te behalen, evenals zijn senior teamlid Maurice van Dooren. Ook hij werd eerste, daarmee moest hij wel clubgenoot Yorick Bouterse verslaan, die 2e werd. De 11 jarige Lars Suijkerbuijk had het zwaar in zijn poule. Hij was vanwege te weinig tegenstand doorgeschoven naar een zwaardere poule. Hij was dan wel 11 en werd ingedeeld bij jongere judoka's maar wel zwaarder van gewicht. De kleine judoka liet zich niet zomaar gewonnen geven. In de eerste partij maakte hij verassend een mooie Yuko, maar kwam na een doorrol terecht in de houdgreep. De gewichten en lengte van zijn tegenstanders was toch te hoog gegrepen voor de kleine judoka. Maar met een rugzak vol judokennis kon hij tevreden naar huis gaan. Al met al was het weer als vanouds een leuk en leerzaam toernooi voor alle deelnemers.

Maandag 17 april 2e paasdag waren 6 judoka's van Yoshi te gast op het 24e Baronie Arashi Cup te Oosterhout. De organisatie was in handen van Budokwai Arashi. De Yoshi judoka's wisten 4 ereplaatsen te behalen. Ook dit toernooi was weer geslaagd en de judoka's kijken zeker uit naar de 25e Baronie Cup, een zilver jubileum.

Uitslag Oud Vossemeer

1e plaats: Tristan van Swieten - Maurice van Dooren

2e plaats: Charesse Augustijn - Yorick Bouterse - Steffie de Wit

3e plaats: Dilano Snoeijers - Lars Suijkerbuijk - Iwan Idelenburg - Milo Hoornweg

Uitslag Oosterhout:

1e plaats: Dilarah Smits

2e plaats: Fleur Buijs

3e plaats: Milo Hoornweg- Jessy Plaisier

Kijk voor meer info ook eens op www.judoclubyoshi.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief