Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Erwin Schuurbiers wint DRV Bergse Monumentenloop

  Sport en Vereniging


BERGEN OP ZOOM - Tevreden gezichten op de Grote Markt van Bergen op Zoom bij de organisatie. Ongeveer 500 lopers in verschillende categorieën stonden op 17 april aan de start van 19e DRV Bergse Monumentenloop.

"Daarmee staat het evenement weer op de loopkalender", meende Mariska Meulenberg, voorzitter van de DRV Bergse Monumentenloop. In deze vorm was de wedstrijd voor het laatst gehouden sinds 2014. Vorig jaar werd eenmalig de Bergse Monumententrail gehouden vanwege het 60-jarig jubileum van de organiserende vereniging AV Spado. Voldoening ook bij de winnaar. Erwin Schuurbiers uit Bergen op Zoom wist op het hoofdnummer Denny Franken een kleine halve minuut voor te blijven. "Een bevestiging dat ik goed uit de winter ben gekomen", aldus Schuurbiers, die aangaf dat hij het tempo weer wat hoger kon houden dan enkele weken geleden bij de 10 van Halsteren. Als lid van de nationale selectie Militaire Vijfkamp bereid hij zich zo voor op wedstrijden in Duitsland, Noorwegen en het WK in Ecuador. Bij de dames liepen Spado-talenten Anouk Prop en Anouk van Gils gezamenlijk 'in duurloop-tempo' heel soepel naar de winst. Op de 5km bleek Jesse van de Ven van het team Roncalli-Runnersworld 1 de snelste, voor teamgenoot Ruben Tock. Hun team won dan ook het klassement van de Business Run. Het waren goede omstandigheden op deze tweede paasdag, een graad of tien en een niet te harde wind, met ook wat zon. Om half een startten 65 kinderen voor hun rondje van ruim 1 km van de Grote Markt naar de Gevangenenpoort, langs de trommelaars op de binnenplaats van het Markiezenhof terug naar de Markt. Het publiek had intussen de 'juichborden' volgeschreven met namen en aanmoedigingen voor de jonge atleten. De 5- en 10 km lopers moesten een uurtje later één of twee ronden afleggen van het vernieuwde parcours dat liep van de Grote Markt, via de Zuidzijde Haven, door het Markiezenhof, langs het Ravelijn tot in het Anton van Duinkerkenpark. Vandaar via een kort steil klimmetje weer terug naar het centrum, over de Bergse keitjes naar de finish op de Grote Markt. Voor twee Hongaarse deelnemers was de 10km een mooie kennismaking met Bergen op Zoom. "We wonen hier sinds twee weken en hebben nu meteen de stad verkend", aldus Kristof Kovacs die het woord voerde naast de uithijgende Fruzsina Szabo. Op de 5km waren Jordie van Belois en Sylvia ter Huerne samen gestart. Ze zagen elkaar pas weer terug bij de finish na een, volgens Jordie, "mooi rondje, dat heel goed ging" bij Sylvia in 32 minuten. Zij had voor het eerst vijf kilometer als wedstrijd gerend. Jordie: "Volgende keer de 10". Opvallend, sommige Spado-lopers die nog maar een week geleden de Marathon van Rotterdam uitliepen, wilden deze thuiswedstrijd niet missen.

Uitslagen

Kidsrun 1km, Jongens舲: 1. Simon Brouwer; 2. Jorrit Kessels; 3. Bjarne Maas. Meisjes舲: 1. Bodhin Kreeft; 2. Laureen Dudink; 3. Lorijn Kessels. 5 km, Mannen: 1. Jesse van de Ven; 2. Ruben Tock; 3. Ernson van den Bos. Vrouwen: 1. Roos Nieuwdorp; 2. Elise Wildhagen; 3. Christje Loman. Business Run舲: 1. Roncalli Runnersworld; 2. Roncalli Runnersworld 2; 3. Runnersworld BoZ. 10km舲, Mannen: 1. Erwin Schuurbiers; 2. Denny Franken; 3. Francois van Dijke. Vrouwen: 1. Anouk Prop; 2. Anouk van Gils; 3. Esther van den Berg.FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief