Logo internetbode.nl/bergen-op-zoom

Begin het nieuwe jaar goed met een mountainbiketocht

  Sport en Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op zondagmorgen 22 januari wordt in Bergen op Zoom en Woensdrecht een mountainbiketocht gehouden. Het evenement, georganiseerd voor het goede doel, heeft een parcours met verschillende afstanden. De tocht, die de voorgaande jaren al vele honderden deelnemers trok, is een zeer verrassende.

Mountainbiken is uitdagend en afwisselend. Een sportieve en uitdagende prestatie neerzetten is ook Roparunteam 14 in 't uur niet vreemd. Reden voor het team om op 22 januari haar jaarlijkse mountainbiketocht te organiseren. Mountainbikers worden opgeroepen massaal deel te nemen om het team bij hun actie te ondersteunen. De opbrengst van de tocht gaat in zijn geheel naar het goede doel, namelijk de ziekte kanker.

Organisatoren

Diana en Lené van der Werf en Kees van Kaam zijn drie van de organisatoren van de tocht. "Wij organiseren jaarlijks deze tocht. Met veel plezier en enthousiasme doen wij dit. Wij krijgen daarbij veel hulp van vrienden van fietsgroepjes. Dit zijn mountainbikeliefhebbers die ons helpen met het uitzetten en controleren van de mountainbiketocht. De voorbereidingen beginnen al vroeg in het seizoen. Samen zetten we de route uit en kijken daarbij naar de mogelijkheden om een zo afwisselend mogelijke tocht samen te stellen. We houden van sportieve uitdagingen en willen dat ook in de tocht terug laten komen. We proberen het parcours zo spannend en verrassend mogelijk te maken. In de tocht van 50 kilometer zit bij de nootjesberg en de tiestenduin een groot deel van het parcours van het EK veldrijden Huijbergen". De samenwerking tussen de fietsvrienden en team 14 in bevalt bij beide partijen zeer goed", verklaren ze de samenwerking. "Voorgaande jaren hebben wij de tocht ook georganiseerd", vervolgt Diana haar verhaal. "Na afloop van de tocht krijgen wij hele leuke reacties van de deelnemers van de tocht. Dat komt denk ik, omdat onze tocht heel afwisselend is en de verzorging tijdens de tocht heel goed is. Fietsers komen bij ons niets te kort. Reden genoeg om ook dit jaar weer te kiezen voor de organisatie van de mountainbiketocht. "Het leuke is dat je met sporters iets organiseert voor sporters. Voor en door sporters, zou je kunnen zeggen".

Toertocht

De toertocht op 22 januari is een tocht die mountainbikers niet mogen missen. "Bij het uitzetten van het parcours is ook rekening gehouden met verschil in niveaus. De kortste route, van 30 km, is meer geschikt voor de minder getrainde mountainbiker. De tocht van 50 km is een afstand waarbij zelfs een getrainde fietser flink zijn tanden in kan zetten. Deze rit gaat over veel heuvelachtig terrein en veel singeltracks", beschrijven de organisatoren het parcours. Zelf zijn zij uiterst tevreden over het parcours. Voor vele mountainbikers een verrassende tocht, waarbij men nieuwe gebieden kan ontdekken.

Inschrijven kan op 22 januari tussen 08.30 en 10.30 uur, vanaf café Trapke Op Weg naar Wouw 17 in Huijbergen. Kom met de familie of met vrienden en fiets mee. Het bijzondere aan deze tocht is dat de opbrengst van de inschrijving in zijn geheel ten goede komt aan het goede doel, namelijk kankerpatiënten. Voor de prijs van 4 euro hoef je het niet te laten. Bij afname van een roparunlot betaal je zelfs maar 5 euro voor deelname.

Als je de zondag en het nieuwe jaar goed en sportief wilt beginnen dan is de mountainbiketocht van 14 in het uur een aanrader.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432882519012-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/bergen-op-zoom&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief