Leerlingen van groep 7 met hun reus
Leerlingen van groep 7 met hun reus (Foto: Jessica Rietbergen )

Kinderen groep 7a van basisschool De Kreek liepen hun held Bravis Duck in minireuzenstoet

  Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag liepen kinderen uit groep 7a van basisschool De Kreek mee in de minireuzenstoet met hun held Bravis Duck, die helemaal gemaakt was van materiaal uit de zorg. Het thema van de stoet was “helden”.


Tijdens het brainstormen in de klas over helden, gaven de leerlingen aan dat ze hun ouders helden vonden, omdat ze zo goed voor hen zorgen. Zo kwamen ze ook op het verzorgen van zieken (ziekenhuis) en opa’s en oma’s (bejaardenhuis/verzorgingshuis) Hun held werd dus iemand uit de zorg. 

De reus hebben ze opgebouwd met materiaal dat gebruikt wordt in de zorg, zoals handschoenen, overschoenen, mutsjes, mondkapjes, incontinentieluiers, grote watten, een warmtedeken, spuitjes, schorten en meer. 

De naam Bravis komt van het ziekenhuis en de naam Duck van Donald Duck die altijd in de problemen komt door zijn onhandigheid en dus vaak zorg/hulp nodig heeft. 

De leerlingen hebben om de beurt in de reus gelopen. Het was erg warm, de goede organisatie zorgde onderweg voor voldoende water en ijs. Het publiek langs de route was enthousiast. Het is een fantastische middag geweest.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief