Bergse Hieronymuszwemmers weer op erepodium

  Sport en Vereniging


BERGEN OP ZOOM - Het Brabants Kampioenschap kb wedstrijdzwemmen was op
9 en 10 januari.

Zwem- en polovereniging Hieronymus had zwembad de Stok omgebouwd tot zwemstadion. Er waren extra tribunes geplaatst en het doelgroepenbad was verbouwd tot een plaats waar wachtende sporters op een groot videoscherm het kampioenschap konden volgen. Er waren bijna 500 zwemmers en het bad bood ruimte aan zo'n 600 supporters. Door de inzet van meer dan 35 vrijwilligers, medewerking van de nieuwe exploitant, is het kampioenschap organisatorisch een groot succes. Naast een 'strakke' wedstrijd zonder problemen, waren ook live timing en -voor het eerst- live streaming beschikbaar.

Hieronymus was naast organisator ook aanwezig met een erg grote ploeg zwemmers. Er hadden 42 zwemmers een limiet weten te behalen voor dit kampioenschap. Daarmee had de vereniging het 2e team qua aantal. Aan het eind bleek ook in het medailleklassement Hieronymus 2e te staan. In het totaal haalden de zwemmers 49 medailles: 15 Goud, 13 Zilver, 21 Brons. De ploeg op de 3e plaats heeft 21 medailles. Alleen landelijke topper PSV bleek succesvoller.

De Hieronymusmedailles waren voor: Bas Erdmann: Brons vlinderslag, Cedric Broere: zilver vlinderslag en brons schoolslag, Coen de Bruijn: goud Schoolslag, brons wisselslag, Daniek van den Bos: brons rugslag, Eva van Ginneken: zilver op rug, vlinder en wisselslag, Janne Englebert: zilver rugslag, Jaro Musters:goud op rug- en wisselslag, zilver op de school- vlinderslag, brons op vrije slag. Lieke Konings: brons schoolslag, Nadja Wortel: goud schoolslag, brons op rug- en vlinderslag. Nienke Jonk goud op alle 5 de individuele afstanden, Sebastiaan Broere: goud op rug-, vrij en schoolslag, Selene Wortel, zilver vrije slag, brons schoolslag, Senna Lindenberg brons vrije slag, Sven ten Hove, goud op rug- en vrije slag en zilver op schoolslag, Teun van de Schrier: brons op alle 5 de individuele afstanden Timo Musters brons schoolslag. Valesca van den Bogert brons op rug'- en schoolslag.

De estafetteteams dames (Eva, Nadja, Selene en Senna) haalden op beide afstanden brons, heren (Coen, Cedric, Paul, Wimar en Jaro ) wonnen de wisselslag en haalde zilver op de vrije slag, dames jeugd (Valesca, Elise, Sarah en Christel) haalde zilver, dames junioren (Roos, Esmee, Jessie en Nienke) haalde brons en de jongens minioren (Daan, Sven, Teun en Saad) haalde op beide afstanden zilver.

Prestaties van de overige Bergse Hieronymuszwemmers: Saad Danjaoui zwom een pr. op de 100m. vrije slag. Sven ten Hove zwom bij alle individuele afstanden een pr. Bibi de Jong zwom op de 100m. rugslag weer pr's, 1 na 50m. en 1 van 3 sec. aan het eind. Teun van der Schrier haalde naast op elke afstand een medaille, ook op elke afstand een pr. Op de vrije slag zwom hij 5 sec. sneller, op de 100m. vlinder 4 sec. en op de 200m. wisselslag 6 sec.

Voor de complete uitslag en meer informatie, kijk op zpv-hieronymus.com of op facebook zvphieronymus, of bwk2016.zpv-hieronymus.com (ook livestreaming). Er start voor jongste zwemmers weer een instroomgroep. Interesse: http://www.zpv-hieronymus.com/proefles. 

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief