Marja en Dirk Jan Verkaik tijdens de ledenvergadering
Marja en Dirk Jan Verkaik tijdens de ledenvergadering (Foto: Kees de Jongh)

Unieke prestatie bij hondenvereniging KC Scheldezoom

  Verenigingen

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de algemene ledenvergadering van hondenvereniging KC Scheldezoom werden Dirk Jan en Marjan Verkaik uitgebreid in het zonnetje gezet. Beiden zijn als vrijwilliger maar liefst ruim 40 jaar actief bij de vereniging. Een unieke prestatie!


Dirk Jan Verkaik startte zijn loopbaan in 1981 bij kynologenclub (KC) Scheldezoom als instructeur. In diverse disciplines heeft hij lesgegeven: gehoorzaamheid, behendigheid, pakwerk en speuren. Als afgevaardigde van het instructeursteam nam hij al snel plaats in het bestuur van de vereniging. Dirk Jan was één van de drijvende krachten achter de realisatie van het prachtige clubgebouw. Hij legde hoogstpersoonlijk de eerste steen van het gebouw op 30 juni 2000. Daarnaast was Dirk Jan op allerlei andere gebieden ook actief binnen de vereniging. Hij stak de handen uit de mouwen bij het onderhoudsteam, was reeds eerder vicevoorzitter en voorzitter en hij was lang actief bij het organiseren van wedstrijden behendigheid en gehoorzaamheid. Nog steeds is Dirk Jan zeer actief binnen de vereniging. Rustiger aan doen is geen optie voor hem. Veranderen er landelijke regels dan worden deze door Dirk Jan binnen de vereniging geïmplementeerd. Ook dit jaar is hij opnieuw herkozen tot voorzitter van de vereniging.

Marjan Verkaik startte, in 1982, met het vrijwilligerswerk bij KC Scheldezoom als lid van de evenementencommissie. Aangestoken door het ‘hondenvirus’ leerde zij ook de kneepjes van het vak instructeur gehoorzaamheid en gaf zij les aan honderden hondeneigenaren en hun honden. Marjan leidt, naast het lesgeven, het wedstrijdteam Obedience van de vereniging en traint ook zelf met haar hond voor deelname aan wedstrijden. Marjan was ook betrokken bij diverse andere activiteiten van de club. Tijdens de bouw van het clubhuis stak Marjan zelf de handen flink uit de mouwen en zij speelt daarnaast een grote rol bij de organisatie van gehoorzaamheidswedstrijden. Marjan realiseerde het project Aaihonden. De aaihondenclub werd in 1998 opgericht en bestaat uit een aantal vrijwilligers die iedere week met hun eigen hond naar verschillende verpleeghuizen gaan, waar de bewoners kunnen genieten van het aaien van en spelen met de honden.

Onderscheiding

Zowel Marjan als Dirk Jan hebben als dank voor hun geweldige inzet, enkele jaren geleden, de hoogst haalbare onderscheiding van de club ‘Het zilveren speldje’in ontvangst mogen nemen. Nu beiden ruim 40 jaar als vrijwilliger betrokken zijn bij de vereniging werden Marjan en Dirk Jan, na afloop van de algemene ledenvergadering van 2022, opnieuw in het zonnetje gezet met lovende en dankende woorden en cadeautjes. Samen met de aanwezige leden vierden zij dit jubileum op feestelijke wijze.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief