Drugs en wapens gevonden in woning Goes

  112 Meldingen,112 Nieuws

GOES - In een woning aan de Tak van Poortvlietstraat in Goes heeft de politie een drugsdealer aangehouden. Bij een huiszoeking werd naast drugs ook een vuurwapen gevonden. 


De politie kwam in actie na diverse meldingen dat de man geregeld drugs dealde. Hierop werd een onderzoek gestart.

Vrijdagmiddag werd op de Westhavendijk een man aangehouden omdat hij cocaïne bij zich had. Deze persoon (28) uit Goes had het spul gekocht bij de man, waarvan bekend is dat hij vaker drugs verkoopt. De koper werd na verhoor in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De officier zal nog bekijken hoe deze zaak moet worden afgedaan.

Vervolgens reden agenten naar de woning aan de Tak van Poortvlietstraat. De bewoner probeerde te vluchten, maar werd door agenten opgevangen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex gebracht. De dagen erna werd hij diverse keren verhoord. Dinsdag besloot de rechter-commissaris dat hij langer vast blijft zitten.

Onder leiding van een rechter-commissaris werd na de aanhouding een onderzoek in de woning ingesteld. Tevens volgde een onderzoek in een tweede woning, namelijk aan de Poortvlietstraat. Agenten troffen in beide woningen ongeveer 1,5 kilogram hasj aan en verder een pistool met diverse kogels, een wapenstok, sieraden en ongeveer 10.000 euro. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Naast het strafrechtelijke traject wordt ook een bestuurlijk traject ingezet, waarbij de gemeente zich beraadt over het mogelijk sluiten van de woning. 

Bij de aanhouding trof de politie ook het zoontje van de verdachte in de woning aan. Wijkagent Martin Reijntjens heeft daarom een zorgmelding opgemaakt: "Omdat de drugs open en bloot in de woning lag en deze in de buurt van het jongetje werden verkocht. De zorgverlening heeft zich over het jongetje ontfermd." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief