Foto: 112Midden-Zeeland

Storm trekt over Goes; veel schade

  112 Meldingen,112 Nieuws

GOES – De eerste storm van het jaar op zondag 10 maart heeft al weer veel schade met zich meegebracht. De politie en brandweer hebben hun handen vol met wat er allemaal gebeurd in en rondom Goes. 


Het Stationspark is vanmiddag uit voorzorg afgesloten geweest. Allerlei dingen dreigden weg te waaien, waaronder een tent. Het ging om de achterzijde van het NS-Station, waar bij de bouwplaats een grote tent stond. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de situatie weer veilig is.  De politie sloot samen met de gemeente de straat af. Na een uur kon het Stationspark weer worden vrijgegeven.

Er gebeurde nog meer op het station, dat momenteel verbouwd wordt. Er staan bijvoorbeeld diverse uitkijkpunten voor publiek. Ook een van deze uitkijkpunten kon de storm niet aan. De panelen waar het publiek op staat zijn uit de constructie gewaaid en op de weg belandt. Er raakte hierbij niemand gewond. Wel is een verkeersbord ook kapot gewaaid. 

Op de Ringbaan-Oost waaide een boom om op de weg. De brandweer werd opgeroepen om de boom te verwijderen, maar kwam met een blusvoertuig ter plaatse. De brandweer heeft de boom aan de kant gelegd. Deze is later opgehaald door de gemeente. Niet alleen op de Ringbaan-Oost ging een boom om. Ook op de westelijke helft van de ringbaan was het rond 14.00 uur raak. De brand weer kwam ter plaatse. De gemeente heeft de weg afgesloten. 

De storm is ook niet prettig voor de daken van de Goese huizen. Bij het Janis Joplinhof in Goes is zondagmiddag het dak van een woning gewaaid. Niemand raakte gewond. Rond 12.35 uur werd er alarmgeslagen. De politie en brandweer kwamen ter plaatse. Brandweermannen hebben het losgeraakte dakdeel zover mogelijk verwijderd. Ook op de Pinkerstbloemstraat is een dak van een woning afgewaaid. Rond 14.05 ging de brandweer met spoed ter plaatse. De brandweer heeft het dak gecontroleerd om te kijken hoe ze de flap het beste kunnen verwijderen. 

De open dag bij paintballvereniging Zeeland is afgelast in verband met de hevige storm. Het evenement zou gehouden worden in het bos. Volgens de organisatie kwamen er steeds meer takken naar beneden vallen. Kort nadat iedereen het bos verlaten had, is er een boom omgevallen. 

Rond 16.25 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een losstaande steiger bij flatgebouw Kastanjestraat in Goes. De brandweer van 's-Gravenpolder heeft de steiger opnieuw vastgezet. Na een kwartier zat de inzet erop.

Ook vanuit andere plaatsen in de provincie zijn inmiddels stormmeldingen binnengekomen. Brandweerwagens zijn inmiddels onder meer naar Aardenburg, Arnemuiden, Breskens, Heikant, Hoek, Kapelle, Oostburg, Philippine, Terneuzen, Tholen en Sint-Jansteen gestuurd. 

Op de Cederlaan in Kapelle is ook een boom omgewaaid. Deze kwam terecht op een voorbijrijdende auto. De inzittenden zijn niet gewond geraakt bij het ongeval, maar de auto raakte wel flink beschadigd. De boom is van de weg verwijderd. Ook op de Kaaidijk in Wolphaartsdijk is er een boom omgewaaid. De brandweer werd rond 13.55 uur opgeroepen voor een boom die door de wind over de weg was gewaaid. De brandweer kwam ter plaatse met een blusvoertuig. Zij hebben de boom aan stukken gezaagd en van de weg verwijderd. De gemeente zal deze later ophalen. Daarnaast was het raak op de Kalootstraat in Borssele. Een boom is daar dwars over de weg omgevallen. Dit zorgde ervoor dat er geen verkeer kon passeren. De brandweer werd niet opgeroepen om de boom te verwijderen. Vermoedelijk zal deze boom door de gemeente verwijderd worden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief