Twee mannen staande gehouden voor rijden onder invloed van drugs

Twee mannen staande gehouden voor rijden onder invloed van drugs

  112 Meldingen,112 Nieuws

KORTGENE/GOES - De politie heeft zondagnacht in Kortgene een 31-jarige man uit Zierikzee aangehouden die onder invloed van drugs verkeerde en zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs in een auto reed.


Surveillerende agenten zagen rond 2.50 uur de auto rijden over de Deltaweg ter hoogte van Wilhelminadorp. Omdat hen bekend was dat de eigenaar van dit voertuig regelmatig onder invloed van drugs rijdt en bovendien een rijontzegging heeft, besloten ze de wagen een stopteken te geven. De bestuurder voldeed hier niet aan en ging er vandoor.

Er ontstond een achtervolging waarbij verschillende verkeersovertredingen werden begaan. Zo reed de bestuurder 170 waar hij 80 km/u mocht rijden en 100 waar hij 30 km/u mocht rijden, negeerde hij het rode verkeerslicht en reed verschillende keren op de verkeerde weghelft of in de berm. Uiteindelijk kon de auto in de Burgemeester Snellenstraat in Kortgene aan de kant van de weg worden gezet. De 31-jarige man uit Zierikzee kon na enig verzet aangehouden worden.

Uit een speekseltest bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was van THC (wiet), amfetamine en meth-amfetamine. Zijn rijbewijs was de man al langer kwijt, dus dat kon niet worden ingenomen. Hij krijgt wel een bekeuring voor het rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. Ook voor de andere feiten waar de man zich schuldig aan heeft gemaakt wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zondagavond omstreeks 22.30 uur betrapten agenten op de Thorbeckelaan in Goes ook al een bestuurder die onder invloed van drugs zijn auto bestuurde. Dit betrof een 20-jarige Goesenaar. Uit de afgenomen speekseltest bleek dat hij mogelijk ook onder invloed reed van THC. Van de man is door een arts een bloedmonster afgenomen. De Goesenaar kreeg een rijverbod opgelegd van 24 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Assistent bedrijfsmedewerker allround (M/V)

Yerseke

Medewerker kwaliteit, veiligheid en milieu

Goes • Middelburg • Spijkenisse • Roosendaal

Mechanical engineer

Goes

Meerdere vacatures

Vlissingen

Kraanmachinist

’s-Heer Abtskerke