Foto: HV Zeeland

Uitslaande brand in aardappelloods bij Lewedorp

  112 Meldingen,112 Nieuws

LEWEDORP - In een schuur op een boerenerf aan de Quarlespolderweg bij Lewedorp is vrijdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. 


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er sprake van een uitslaande brand in een aardappelloods van circa 25 bij 15 meter. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar een naastgelegen loods. Er zijn meetploegen opgeroepen om te kijken of er asbest vrijkomt. 

"De loods heeft een dak met asbesthoudende platen, delen van de platen zijn in de directe omgeving terecht gekomen", zo zegt de Veiligheidsregio. Volgens de woordvoerder is er weinig rook meer en is er geen gevaar voor de omgeving. De wegen rondom de brandlocatie zijn desondanks door de politie afgezet.

De eerste melding van de brand kwam rond 15.15 uur binnen.Vijf blusvoertuigen, twee waterwagens en een ladderwagen werden gealarmeerd. Ook is een groot watertransport opgeroepen zodat de brandweerlieden over voldoende bluswater beschikken. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>