Afbeelding
Foto: Pixabay

Zenuwachtige hardrijder aangehouden na vondst hennep

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

DRIEWEGEN - De politie heeft maandagmiddag een 27-jarige man uit Breskens aangehouden op de Hoofdplaatseweg in Driewegen. In zijn auto werd een zak met hennep gevonden.

Een surveillerende agent zag rond 16.25 uur op de N61 een voertuig met hoge snelheid naderen. Hij besluit erachteraan te gaan voor een algemene controle van de bestuurder en hem tevens te confronteren met zijn snelheidsovertreding. De man reed ongeveer 110 kilometer per uur op een weg waar maximaal 80 is toegestaan.

Wanneer de agent de man staande heeft gehouden valt hem een sterke hennepgeur op. De agent vraagt de bestuurder of hij verdovende middelen bij zich heeft, waarna de man een gripzakje met hennep overhandigt. De geur is echter te sterk voor zo’n kleine hoeveelheid en de agent stelt de vraag opnieuw. De bestuurder wordt duidelijk steeds zenuwachtiger. Wanneer de agent aan de bijrijderskant de auto bekijkt wordt een grote zak met hennep gevonden.

De bestuurder is als verdachte aangehouden en voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex. Een doorzoeking in zijn woning leverde nog een flinke hoeveelheid hennep en geld op. Alles is in beslag genomen. De man zit nog vast.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief