Afbeelding

46-jarige man bedreigt zaterdagnacht agent met de dood in Goes

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

GOES - Een 46-jarige man uit 's-Gravenpolder is in de nacht van zaterdag op zondag 11 maart in Goes aangehouden voor belediging. Hij heeft een agent met de dood bedreigd. 

Rond 04.10 uur zaterdagnacht stonden agenten in de Lombardstraat te praten met een man die vragen had over een voorval eerder die avond. Een andere man had kennelijk niet in de gaten dat dit een serieus gesprek was. De man, die zichtbaar onder invloed van alcohol was, kwam zich steeds met het gesprek bemoeien. Hij werd meerdere malen vriendelijk gevraagd weg te gaan. 

De man bleef terugkomen en zich hinderlijk gedragen. Er werd hem medegedeeld dat hij zou worden aangehouden wanneer hij niet zou vertrekken. Toen begon de man de agenten uit te schelden en stak zijn middelvinger naar hen op. Met de zaklamp van zijn telefoon scheen hij in het gezicht van de agenten. Hij gaf aan dat hij aan het filmen of fotograferen was. Ondertussen bleef hij de agenten beledigen. Omstanders spraken zelfs van schade van het gedrag van de man. 

Toen een van de agenten naar hem toe wilde lopen, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd hij staande gehouden in de Papagaaistraat. Hij bedreigde de agent die hem meenam naar de politieauto met de dood. Daarna ging hij door met uitschelden en beledigen van agenten, terwijl het uitgaanspubliek toekeek. 

De man uit 's-Gravenpolder is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij heeft de nacht daar doorgebracht. Zondag is de man gehoord door rechercheurs. Hij is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De agent die bedreigd werd door de man heeft aangifte gedaan van bedreiging met de dood. Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de man een dagvaarding gekregen. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden over deze zaak. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief