Foto: HVZeeland

Persoon te water in de Oosterschelde ter hoogte van Zeelandbrug

  112 Meldingen

COLIJNSPLAAT - Ter hoogte van Zeelandbrug is zondagochtend één persoon te water in de Oosterschelde. Een man zou van de brug gesprongen zijn. De hulpdiensten zijn ter plaatse. 


Eén persoon is zondagochtend ter hoogte van de Zeelandbrug in de Oosterschelde terecht gekomen. Een man zou daar van de brug gesprongen zijn. Daarna zou hij nog enige tijd te zien zijn geweest, maar vervolgens uit het zicht zijn verdwenen.

De hulpdiensten zijn een zoek- en reddingsactie (SAP) gestart. De SAR-actie staat onder leiding van de Kustwacht. Een half uur na de melding kon de drenkeling aan boord van een brandweerboot gebracht worden. 

Het slachtoffer werd nog op de boot gereanimeerd. Na vijf minuten werd gemeld dat de man weer een hartslag had en zelfstandig ademhaalde. Vijf minuten later was het slachtoffer ter plekke in haven De Val. Hij werd daar opgewacht door twee ambulanceteams en een traumahelikopter. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>