rechtbank-large
rechtbank-large

Domburger krijgt zes jaar voor dood van vier maanden oud zoontje

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

MIDDELBURG - Een 23-jarige man uit Domburg is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor doodslag.

Hij schudde in mei 2016 zijn vier maanden oude zoontje zo hard door elkaar dat er ernstig hersenletsel ontstond. Drie dagen later overleed het kindje.

De man was op 20 mei 2016 alleen thuis met zijn twee kinderen. Zijn moeder en vriendin waren weg. Toen zij terugkwamen was het kindje er slecht aan toe.

Medische hulp

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij niet direct medische hulp heeft ingeschakeld, terwijl de toestand van het kind zeer slecht was. De jongen was suf, schijnbaar bewusteloos, had stijve armpjes en beentjes en huilde ongewoon schel. De ouders zijn pas aan het einde van de ochtend naar het ziekenhuis gegaan.

Ontkennen

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij het kind iets heeft aangedaan. Zijn advocaat pleitte dan ook voor vrijspraak.

De rechter vindt echter dat gezien het geconstateerde letsel en het oordeel van deskundigen het niet anders kan dan dat de man dit heeft veroorzaakt. De rechtbank vindt dit zeer ernstig. De strafeis was 4,5 jaar, maar de rechtbank vond dat te licht. De rechter neemt het de man zeer kwalijk dat hij een volkomen weerloze baby van vier maanden zo heftig door elkaar heeft geschud. Ook houdt de rechter in de straf rekening met een eerdere veroordeling voor een geweldsdelict.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief