Dronken automobilist (23) veroorzaakt aanrijding op Kloetingsweg: verzet zich hevig bij aanhouding
Foto:

Dronken automobilist (23) veroorzaakt aanrijding op Kloetingsweg: verzet zich hevig bij aanhouding

  112 Meldingen

GOES - Een dronken 23-jarige automobilist uit 's-Gravenpolder is gisteravond op de Kloetingsweg in Goes tegen een geparkeerde auto aangereden. Hij verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding, wat resulteerde in behoorlijk letsel bij agenten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Rond 22.00 uur reed de man tegen een geparkeerde auto op de Kloetingsweg. Omwonenden schrokken van de klap en gingen kijken wat er aan de hand was. Getuigen spraken de veroorzaker aan dat hij zijn gegevens achter moest laten bij de eigenaar. Er ontstond een woordenwisseling, waardoor de sfeer volgens omstanders dreigend werd. Daarop werd de politie gebeld. 

Agenten namen ter plekke een blaastest af bij de betrokken bestuurder. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De agenten wilden de 23-jarige man meenemen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Echter ging de man helemaal door het lint. In eerste instantie bedreigde hij omstanders en getuigen, maar even later ook de agenten. 

De automobilist verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Vervolgens ging hij in gevecht met de agenten, wat resulteerde in behoorlijk letsel bij beide agenten. Zij doen hiervoor aangifte tegen de verdachte uit 's-Gravenpolder. Beide agenten hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Zij konden hun dienst niet verder vervolgen.

De man is door andere agenten naar het bureau gebracht voor een ademanalyse. Daar blies hij 425 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is houdt die uitslag in dat hij ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij zondag verder gehoord door rechercheurs.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>