Twee blusvoertuigen en hoogwerker rukken uit voor brand in oude binnenstad
De brand werd gelokaliseerd onder de kap.
De brand werd gelokaliseerd onder de kap. (Foto: HV Zeeland)

Twee blusvoertuigen en hoogwerker rukken uit voor brand in oude binnenstad

  112 Meldingen

GOES - In het centrum van Goes heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een woning. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker werden ingezet. Niemand raakte gewond.


Rond 01.35 uur kwam er een melding binnen van een brand aan de achterzijde van een pand op de hoek van de Koningstraat en de Magdalenastraat. Omdat deze locatie is gelegen in de oude binnenstad van Goes zijn er meteen twee blusvoertuigen en een hoogwerker gealarmeerd. De brandweer schaalde de brand op naar middelbrand. 

De brandweer heeft bij de woning de deur in moeten beuken. Hiervoor was al meermaals hard op de deur gebonkt, maar niemand deed open. In de Vuilstraat, een klein steegje achter het pand, werd een kettingzaag ingezet. Rond 02.25 uur meldde Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de brandhaard was gelokaliseerd onder de kap. Om de brand goed te kunnen blussen is vervolgens de kap gesloopt. 

Rond 02.50 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Hierna moest nog wel worden nageblust. Salvage is opgeroepen om de bewoner te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Er raakte niemand gewond bij de brand. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>