Gas spuit uit de grond bij lek in Kwadendamme: drie woningen ontruimd
De DNWG is de hele nacht bezig geweest met de reparatie.
De DNWG is de hele nacht bezig geweest met de reparatie. (Foto: Venema Media)

Gas spuit uit de grond bij lek in Kwadendamme: drie woningen ontruimd

  112 Meldingen

KWADENDAMME - Aan de Siguitsedijk in Kwadendamme zijn zaterdagavond drie woningen ontruimd vanwege een gaslekkage. Over de oorzaak van de lek is nog niets bekend.


Rond 18.25 uur werd de brandweer opgeroepen voor een gaslek aan de Siguitsedijk. Het bleek een lek van behoorlijke omvang te zijn. Het gas spuit namelijk letterlijk uit de grond. Daarom blijft de brandweer aanwezig tijdens de werkzaamheden om het lek te repareren. Drie woningen moesten ontruimd worden. 

Dat repareren gaat alleen nog niet zo makkelijk. De gaskraan kan niet dichtgedraaid worden omdat heel Kwadendamme daardoor zonder gas zou komen te zitten. Daarom gaat DNWG, het bedrijf dat onderhoud en de aanleg doet voor gas, water en elektriciteit in Zeeland, door middel van een zogenaamde ‘by-pass’ het lek dichten. Om het lek heen wordt dan een tijdelijke omleiding gelegd, zodat de hoofdkraan niet dichtgedraaid hoeft te worden. 

De logistieke eenheid van de brandweer heeft betrokkenen voorzien van soep en een broodje. De DNWG heeft de hele nacht nodig gehad om het lek te dichten. Over de oorzaak van de lek is nog niets bekend. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief