Hulpdiensten rukken uit voor verward persoon op dak van woning in Burgh-Haamstede
De brandweer heeft nog metingen gedaan via de voordeur.
De brandweer heeft nog metingen gedaan via de voordeur. (Foto: HV Zeeland)

Hulpdiensten rukken uit voor verward persoon op dak van woning in Burgh-Haamstede

  112 Meldingen

BURGH-HAAMSTEDE - Een verwarde man uit Burgh-Haamstede heeft in de nacht van zaterdag op zondag de hulpdiensten flink bezig gehouden. Hij klom onder andere op het dak van zijn woning en viel hier vanaf. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.


De man zou in of bij zijn huis vuurwerk hebben afgestoken en op een gegeven moment klom hij op het dak van zijn woning. Politieagenten probeerde de man naar beneden te praten, maar zonder succes. Daarom werd rond 04.10 uur een hoogwerker van de brandweer met spoed ter plekke gevraagd. Ook werd er een ambulance naar de woning gestuurd. 

Het lukte echter niet om de man veilig van het dak te krijgen. Hij viel of sprong naar beneden en raakte hierbij gewond. Het ambulancepersoneel ontfermde zich direct over de man. Hij is rond 05.00 uur onder politiebegeleiding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft vervolgens nog metingen gedaan via de voordeur van de woning. Er werden geen bijzondere waardes gemeten. Daarna werd er binnen nog een verkenning gedaan, waarna de politie nader onderzoek kon doen in huis. 

De brandweer keerde rond 06.15 uur terug naar de kazerne. De politie heeft nog een aangetroffen stuk vuurwerk alten afvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Rond 06.45 uur is de politie vertrokken. Voor de man wordt passende zorg geregeld. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief