Afbeelding

Onder invloed van drank en drugs vliegt Middelburger met zijn auto over dijk bij Nieuwdorp

Door: Advertorial 112 Meldingen

NIEUWDORP - Een 47-jarige Middelburger is donderdag rond 16.30 uur met zijn auto bij Nieuwdorp van de weg gevlogen. Volgens de politie was hij onder invloed van drank en drugs.

‘Een getuige meldde donderdag via alarmnummer 112 dat er een auto van de Bernhardweg-West bij Nieuwdorp was geraakt. De auto vloog via de berm over de dijk en kwam aan de andere kant tot stilstand’, aldus de politie. Agenten en een ambulance gingen op de melding af. Ambulance-medewerkers hebben de automobilist behandeld. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. 

Agenten namen een verklaring op van een getuige. Omdat ze vermoedden dat de bestuurder onder invloed was, namen ze een blaastest en speekseltest bij hem af. Hij bleek volgens de politie te veel alcohol gedronken te hebben en onder invloed te zijn van de drugs THC. Hij moest mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Een GGD-arts heeft een bloedmonster afgenomen bij de man. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt het monster. Als de uitslag bekend is, neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. De Middelburg mag 24 uur lang geen voertuigen besturen. De auto is weggesleept.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief