Afbeelding

Camerabeelden leiden naar Goese verdachte fietsdiefstal

112 Meldingen

GOES - Dankzij camerabeelden kon de politie woensdag een 20-jarige man uit Goes oppakken op verdenking van een fietsdiefstal een week eerder.

De man is aangehouden in de Wijngaardstraat in Goes. De fiets is vorige week op de Kolveniershof gestolen.

Camera De politie kreeg woensdag 12 april een aangifte van een diefstal van een elektrische fiets. De diefstal was op een camera vastgelegd waardoor er een goed signalement van de dief bekend was. Woensdag zagen agenten in de Wijngaardstraat een man lopen die voldeed aan het signalement. Hij is aangehouden en zit vast voor verhoor. De fiets is (nog) niet teruggevonden.

Politiesysteem De politie vraagt zowel particulieren als medewerkers van overheden hun camera's aan te melden voor het nieuwe project 'Camera in beeld'. Dit is een politiesysteem waarop camera’s worden weergeven. 'Zo hebben we een overzicht van welke camera’s waar hangen en waarvan zij opnames maken', aldus de politie. 'Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, dan kijkt de politie waar er camera’s hangen die iets geregistreerd kunnen hebben en neemt contact op met de eigenaar.' De politie kijkt niet live mee met de beelden.

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / PHOTOGRAPHICS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief