Afbeelding
Foto: HMDB

Midwinterdag in museum Goes

Door: Janny Mathijssen algemeen

GOES - Het is inmiddels een goede traditie dat het Historisch Museum de Bevelanden in Goes op het einde van het jaar iets extra’s voor haar bezoekers organiseert.

Op donderdag 28 december zijn er kinderactiviteiten, gratis rondleidingen, gratis glühwein of warme chocolademelk voor iedere bezoeker. Volwassenen betalen alleen de entreeprijs van het museum, kinderen t/m 17 jaar zijn gratis. De rondleidingen starten om 12.30 en 14.00 uur.

Ridder Caspar vertelt
Ademloos luisteren de kinderen naar het verhaal van Ridder Caspar, een verhaal dat ridders elkaar al meer dan 600 jaar lang tussen kerst en nieuwjaar vertellen. Om 13.30 en 15.00 uur vertelt Ridder Caspar het spannende verhaal van de jongste ridder van koning Arthur, ridder Gawain, en zijn ontmoeting met de geheimzinnige Groene Ridder. Ook kun je met Ridder Caspar kijken naar zijn ridderharnas en de andere spullen die een ridder voor zijn werk nodig heeft. Duur ca. 45 minuten.

Rondleidingen
Voor volwassenen start er om 12.30 en 14.00 uur een rondleiding langs de vaste exposities van het museum. Wilt u meer weten over de stadsverdediging van Goes, de schutterijen, het verdronken land van de Bevelanden of de Zeeuwse streekdrachten? Voor bezoekers van het museum is de rondleiding op deze Midwinterdag gratis.
Openingstijden van het museum zijn van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Christelijke feestdagen en Oud- en Nieuwjaarsdag gesloten. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief