Kerststallentocht in Ovezande

Door: Sandra Broosus algemeen

OVEZANDE - Vol enthousiasme is Ovezande aan de slag gegaan zodat op zaterdag 16 december weer een kerststallentocht door heel Ovezande wordt gehouden. Het wordt een leuke, originele en sfeervolle tocht voor alle mensen van Ovezande en omstreken. De start is vanaf de RK-kerk, u kunt de tocht doen tussen 16.30 en 19.30 uur.

Vanaf 16.30 uur kan er bij de kerk een plattegrond gekocht worden. Hierop staan alle huizen, tuinen en winkeltjes die hun deuren openzetten en alle bezoekers willen verrassen in kerstsfeer. Bij de kerk staat natuurlijk weer de prachtig levende kerststal, met een echt kindje in de kribbe en ook de schaapjes en de ezel ontbreken niet. De vuurkorven zullen gezellig branden en er zullen heerlijke soep, broodjes en lekkere snoepjes te koop zijn. De parochiekoren Oal-In en Pius X zullen de tocht muzikaal opluisteren. Ook de Fanfare ‘Sint Caecilia’ verzorgt een sfeervol optreden. Uw speciale aandacht vragen we voor het Caritaskraam, waar kleine kerstsnuisterijtjes te koop zullen zijn en waar kaarsjes aangestoken kunnen worden ten behoeve van de kinderen van Sawasdee die door de Caritas Ovezande geadopteerd zijn. Meer informatie hierover kunt u die avond vinden in de kraam.
Ook willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om deze avond een kerstkaart aan een eenzame oudere te schrijven, hiervoor zal een tafel met kaarten en pennen in of bij de kerk klaarstaan. Helpt u mee om in de donkere dagen rond kerst een lichtpuntje te zijn voor deze mensen? We hopen weer op een sfeervolle tocht waar jong en oud van zullen genieten!
En om 19.30 uur verzamelen alle deelnemers, bezoekers, koren, fanfare, andere muziekkanten, figuranten en vrijwilligers bij de kerk om deze avond uit volle borst samen zingend af te sluiten! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief