Hengelende ijsberen gesignaleerd op Banjaardstrand

Door: Anja Dockx Sport

KORTGENE - Op 10 december organiseerde HSV Kortgene onder barre winterse omstandigheden haar prijswedstrijd. Ondanks het slechte weer werd er toch nog redelijk gevangen, al was de vangst wel afhankelijk van de wintervis.

Nadat het seizoen 2017 in de maand november al was afgesloten, stond in december de prijswedstrijd nog op het programma. Dat het weer in december voor winterse taferelen kan zorgen, is wel gebleken. Hoewel er niet getwijfeld hoefde te worden over het feit dat de wind de kou als gevolg van de winterse omstandigheden verergerde, waren er toch twaalf deelnemers voor deze wedstrijd. Goed gekleed en zo goed als mogelijk voorbereid op deze omstandigheden trokken deze ijsberen voor een laatste maal voor de winterslaap richting de kust. Voor negen van deze ijsberen bleek er nog een laatste maal te vangen te zijn.
Er werden verscheidene vissen gevangen, waaronder wijtingen, scharren en enkele gullen. Het was alweer even geleden dat er tijdens een verenigingswedstrijd gullen gevangen werden. Alles bij elkaar zijn er 25 vissen gevangen met een totale lengte van 614 cm. Zeker geen slechte vangst, maar niet zo veel als tijdens de afgelopen twee wedstrijden. Hierbij moet de opmerking worden gemaakt dat er maar twee uur gevist is, omdat de omstandigheden toch wel erg koud bleken.

Uitslag
De grootste vis werd gevangen door Janwillem Klop, een mooie rondvis van 30 centimeter bracht hem samen met nog drie andere vissen tot een derde plaats in het geheel. De wedstrijd werd gewonnen door Stefan Maranus, die met 141 centimeter over zes vissen de grootste vangst had. Tussen de twee bovengenoemde stond Mike van Damme, die met 105 centimeter uit 4 vissen een tweede plaats wist te bemachtigen. Met drie vissen en 79 centimeter was Dies Slabbekoorn nummer vier, voor Leunie Slabbekoorn, die met evenveel vissen tot 67 centimeter wist te komen, zij was daarmee de eerste dame. Hierachter wist Olivier Clement met 48 centimeter en twee vissen tot een zesde plaats te rijken. Hierachter waren er nog drie deelnemer met een vis, en zij zaten binnen een centimeter van elkaar. Ingrid Maranus wist hier aan het langste eind te trekken met 25 centimeter en was daarmee tevens de tweede dame, terwijl Dennis van den Hoek en Corrie de Looff beiden een vis van 24 centimeter vingen. Voor Corrie was dit tevens genoeg om als derde dame te eindigen. Helaas hadden de overige drie heren met Jan in de naam minder geluk: Jan de Kam, Jan Grinwis en Jan-Willem Maranus hebben helaas geen visje kunnen vangen.

Programma
Na een korte winterslaap zal in januari het seizoen 2018 al weer worden aangevangen. De exacte informatie hierover zal nog volgen. We hopen iedereen, en ook nog veel andere leden dan weer te mogen zien voor de eerste wedstrijd van deze nieuwe jaargang.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief