Afbeelding

SGB E1 beleeft slechte dag in Veldhoven, E2 doet prima zaken.

Door: Anja Dockx Sport

GOES - SGB E1 heeft een flinke kater overgehouden aan de competitiedag in het Brabantse Veldhoven. De Goese ploeg werd met drie nederlagen naar Zeeland teruggestuurd.

SGB begon goed aan de eerste wedstrijd tegen het bij voorbaat lastig geachte CHT Colours uit Tilburg. De ploeg had een aantal spelers die jaren in de hoogste klasse hebben gespeeld. Het team begon fel aan de wedstrijd en daar had de tegenstander zichtbaar moeite mee. Ook van invloed was de kou in de zaal die er de hele dag hing maar daar liet SGB zich niet door beinvloeden en pakte een 2-0 voorsprong. Vlak na de 2-0 viel al snel de aansluitingstreffer en bij De Goese formatie viel de organisatie langzaam helemaal weg. De Tilburgers kwamen helemaal terug in de wedstrijd en gingen uiteindelijk nog met de overwinning aan de haal.
SGB Goes was hierdoor niet uit het veld geslagen en begonnen weer goed aan de volgende wedstrijd. De Belgische tegenstander Somival begon onwennig aan de wedstrijd en onze ploeg weer lekker scherp hier kwam dan ook de 1-0 uit en dit leek de ruststand te worden. Totdat het vlak voor rust toch weer mis ging en door een fout in de defensie de gelijkmaker op het bord kwam. We besloten de tweede helft wel weer met dezelfde formatie te starten omdat we best lekker in de wedstrijd zaten. Dit ging echter helemaal mis. E1 was het helemaal kwijt en de Belgen liepen uit naar 3-1. Het werd ook 4-1 maar hierbij viel een stick van de Goese mannen op de grond en Somival besloot de goal sportief terug te geven. het werd hierna ook nog 4-3, maar verder zou het niet komen.
In deze wedstrijd waren er weer nieuwe kansen. Maar het zelfvertrouwen zakte bij de ploeg voor de laatste wedstrijd tegen het op papier lastige GP Bulls die een soort thuis wedstrijd speelde. Uit een counter nadat de Eindhovenaren uit hun ritme waren na een vermeende overtreding kwam SGB voor de 3e keer in 3 wedstrijden op voorsprong. maar door slechte balbeheersing en persoonlijke fouten werd voor rust alles weer uit handen gegeven. Na een 2-1 ruststand kwamen we in de loop van de 2e helft weer goed voor de dag, maar het kwaad was al geschied en we gingen met 4-3 de spreekwoordelijke boot in.
Al met al een frustrerend dagje. Maar volgende keer in de thuiswedstrijd in het Omnium in Goes op 24 februari hebben we in vier wedstrijden alle kans dit weer recht te zetten. De standen zijn op moment van schrijven niet binnen dus deze kunnen niet worden gepubliceerd.

Prima dag voor SGB E2
E2 van SGB beleefde een prima dag en handhaaft zich in de top van het klassement. Het lager geklasseerde Push E4 werd simpel met 5-0 opzij gezet. Hierin was Wijnand Zwemer de gevierde man met vier goals. De laatste goal kwam op naam van Bilal Ibrahimi.
Tegen het gedegradeerde Blerick uit Reuver werd zeer behoudend gespeeld. Deze tegenstander bleek op de vorige speeldag nog een niet te nemen horde toen SGB op een gelijkspel bleef steken. Dit keer werd er meer op de verdediging gespeeld en dit bleek een betere formule. SGB Goes ging rusten met 1-0 voorsprong. In de tweede helft werd uit de counter nog de 2-0 gemaakt en zo boekte het team een solide zege.
De laatste wedstrijd tegen het 3e team van Push bleek een hele lastige. Er werd nog knap teruggevochten van 3-1 naar 3-3 maar SGB moest toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander
SGB E2 kan uiteraard tevreden op deze dag terugkijken. Het team is helaas niet meer ongeslagen maar zullen volvertrouwen uitkijken naar de clash op 24 februari.[l]