Lange dagen bij 46e Omnium Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi

Door: Anja Dockx Sport

GOES - In de komende kerstvakantie wordt voor de 46e keer het Omnium Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi gespeeld. Dit toernooi is voor alle jeugdleden van de organiserende verenigingen Apollo (’s Gravenpolder), Bevelanders (Kamperland), Goes, ’s-Heer Arendskerke, Kloetinge, SSV ’65 en Wolfaartsdijk. De ruim 1350 deelnemers spelen in 173 teams, waaronder 17 meisjesteams, in totaal 768 wedstrijden.

Ze komen allemaal op minimaal 2 dagen in actie. De Jo9 en Jo7 spelen in de kleinere hal 4, de anderen, Jo11 t/m Jo19 spelen in de zalen 1, 2 en 3 van Omnium in Goes. De poulewedstrijden zijn op zaterdag 23 en woensdag 27 december. Om alle wedstrijden te laten spelen moet op beide dagen langer worden door gegaan; op zaterdag tot 20.30 uur en op woensdag tot 19.30 uur. Op donderdag 28 en vrijdag 29 december volgen dan de plaatsingswedstrijden. Het toernooi wordt op zaterdag 30 december afgesloten met de finales; ’s morgen spelen de Jo15, Jo17 en Jo19 ( junioren) en ’s middags zijn de J09, Jo11 en Jo13 (pupillen) aan de beurt.
De organisatie is in handen van een commissie die bestaat uit leden van de deelnemende verenigingen, die ook de vrijwilligers zoals verzorgers en klokkers leveren. Het toernooi is zuiver recreatief; er zijn geen bekers of andere prijzen te verdienen. De spelers hebben daar echter geen boodschap aan; zij gaan voor de winst.
Het volledige programma is te vinden op www.jeugdkerstzaalvoetbal.nl[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief