Afbeelding
Foto: Rallymaniacs

Tweede etappe Africa Eco Race gaat Hoondert niet in koude kleren zitten

Door: Eugene de Kok Sport

GOES - Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke heeft woensdag afgezien in de tweede etappe van de Africa Eco Race.

De 443 kilometer lange proef is de Zeeuw niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik ben gebroken”, pufte Hoondert na afloop. “Zoveel als ik vandaag heb meegemaakt, heb ik in vier Dakar Rally’s nog niet meegemaakt.”

De truckchauffeur had dusdanig veel pech dat de tijdmeting al was gestopt toen hij aan de finish kwam. Zijn tijd en klassering zijn dan ook niet duidelijk, maar de mensen van Hoondert Rally Team zeggen in hun dagbericht dat ze er tussen de elf en twaalf uur over hebben gedaan en rond de 40e plaats zijn geëindigd in het gecombineerde klassement van auto’s en trucks.

Finish

Hoondert was lang niet de enige die een zware dag had in het oosten van Marokko. Bijna een derde van het deelnemersveld kwam niet via de wedstrijdroute aan de finish, maar via de weg.

Hoondert had vooral pech met zijn bandendruksysteem. Hij stond na zestien kilometer al met twee lekke banden. Daardoor moesten Hoondert en zijn monteur Wilko Hoefnagels in het vervolg van de proef extra opletten.

Luchtslang

Later brak de steun van de intercooler ook nog af en vloog de luchtslang er drie keer af. “We hebben nogal wat staan tobben onderweg.” In het laatste stukje kwamen Hoondert en zijn mannen bovendien nog vast te zitten in een duinenpartij. “Ik heb nog nooit zo moeten scheppen, geloof ik. Het was een mooie dag hoor, maar ik ben er nu wel even klaar mee.” Donderdag moet Hoondert aan de bak voor een proef van 400 kilometer tussen Foum Zguid naar Assa.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief