Afbeelding
Foto: Rallymaniacs

Rallyrijder Hoondert rijdt redelijk soepel over miljoenen stenen

Door: Eugene de Kok Sport

GOES - Na een zware tweede dag is Adwin Hoondert de derde proef van de Africa Eco Race goed doorgekomen. Hij kwam in het Marokkaanse Assa als zesde truck over de streep.

Hij maakte donderdag kennis met de stenen op en langs de wegen in Marokko. “Miljoenen. Paden vol met alleen maar stenen, keien en knippen. Ik heb nooit geweten dat er zoveel stenen liggen in Marokko”, zei de chauffeur uit Hoedekenskerke na afloop.

De derde etappe was zo’n 400 kilometer lang. Net als tijdens de tweede etappe ondervond Hoondert problemen met het bandendruksysteem. “Onderweg vloog er een slang los en de ventielen werken niet goed, maar daar kunnen we wel wat aan doen.”

Soepel

Kapotte banden leverde het deze keer echter niet op en Hoondert reed de race redelijk soepel uit. “We hebben het grootste deel van de dag vrij baan gehad. Ik heb me zitten verbazen over de omgeving. Soms kom je langs een dorpje waarbij je je afvraagt waar de mensen hier van leven, want er is helemaal niks. Geen mens te zien, alleen stenen.” Vrijdag staat de vierde etappe op de agenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief