Afbeelding
Foto: Lotjes Koster
fotoalbum

35ste editie EPZ Omloop van Borsele weer groot succes

Door: Amber Kuijs Sport

'S-HEERENHOEK - De vijfendertigste editie van de EPZ Omloop van Borsele heeft dit weekend weer plaatsgevonden in 's-Heerenhoek. Het wieliercomité 's-Heerenhoek heeft deze editie volledig internationaal gericht. 

De wedstrijden vonden plaats op 20, 21 en 22 april in de gemeente Borsele. De start en de finish waren in 's-Heerenhoek. 

Op de vrijdag reden de Junior Vrouwen de eerste etappe en de Elite vrouwen reden de tijdrit. Op zaterdagochtend begonnen de Junior Vrouwen aan hun tweede etappe. Daarna volgde de internationale wegwedstrijd van de Elite Vrouwen. De Junior Vrouwen reden hun laatste etappe op zondagochtend. Om 14.00 uur reden de Junior Heren hun internationale wedstrijd. De laatste race die werd gehouden was de Renners topcompetitie. 

In totaal verschenen er zo'n vijfhonderdvijftig renners en rensters aan de start. Deze kwamen uit meer dan twintig verschillende landen. De driedaagse koers van de Junior Vrouwen is een unieke koers in Europa. Bij de Elite Vrouwen verscheen de wereldtop met voormalige en toekomstige Nationale-, Wereld- en Olympisch kampioenen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief