Henk en Anneke Wolsink zijn voor de twintigste keer in Goes.
Henk en Anneke Wolsink zijn voor de twintigste keer in Goes. Foto: Jessica Rovers

'Het liefst non-stop achter het roer'

Door: Britta Janssen algemeen

GOES – De Goese stadshaven is al vier decennia een populaire aanlegplek voor toeristen. De haven ligt weer vol met jachten en bootjes. Wie leggen er allemaal aan? In deze rubriek komen die mensen aan het woord. In de tweede aflevering vertellen Henk en Anneke Wolsink uit Gelderland.


Henk en Anneke Wolsink liggen voor de twintigste keer met hun jacht in de haven van Goes. “Het is een mooie stad en haven", vinden de twee. "En havenmeester Cor is zo'n bijzondere man, echt een verbindende factor. Ook naar José van restaurant Karel V blijf je graag toegaan. Zij hebben allebei een fijne, persoonlijke benadering."

Fietsen
Ook heeft Goes leuke winkeltjes, aldus het echtpaar. "Vorig jaar hebben we hier nog een mooi boeket kunstbloemen gekocht.” Goes is volgens het stel één van de leukste steden van Zeeland. “We liggen hier altijd minimaal veertien dagen", vertelt Anneke. "Dit jaar hebben we drie weken vakantie. In Goes is het vaak ook goed weer. Buien gaan vaak snel over en het is gewoon mooi hier. Toen we onze dochter nog mee hadden, gingen we naar het zwembad en naar het museum, maar dat hebben we nu wel gezien. Het winkelaanbod is aardig. Vroeger was dit minder. Je kunt hier bovendien leuk fietsen en wandelen. We hebben natuurlijk wel vakantie, dus we hoeven niet perse heel veel kilometers te maken.”

Terugkomen
“Mijn man houdt echt van varen. Het liefst zou hij non-stop achter dat roer zitten. Het geeft hem rust." Henk beaamt dit. “Het zit er in gewoon. Ik was machinist bij de marine en dat gaat er nooit meer uit.” Wat de Goese stadshaven volgens Anneke ook bijzonder maakt, zijn de mensen die ze hier ontmoeten. “Mensen die varen, blijven dat ook doen. In de loop der jaren zie je altijd oudere mensen, die blijven komen tot ze overlijden. Wij blijven zelf ook altijd terugkomen en ontmoeten ook weer nieuwe mensen”. Als het aan het Gelderse echtpaar ligt, blijven zij dat ook zo lang mogelijk doen. [l]

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief