Afbeelding
Foto: Lenette de Rijke

Ambitieus jongerenkoor zoekt nieuwe leden

Door: Marijn Riemens algemeen

'S-GRAVENPOLDER - Het christelijke jongerenkoor Matthanja uit 's-Gravenpolder is op zoek naar nieuwe leden. Het koor, dat momenteel bestaat uit 45 personen, hoopt met de komst van meer enthousiaste zangtalenten zijn ambitie waar te kunnen maken, namelijk hét jongerenkoor van Zeeland worden.

Matthanja is niet het enige christelijke jongerenkoor uit de provincie. ''Op Walcheren is er eentje en ook zijn er in Zeeland meerdere samengestelde koren waar jonge mensen samen zingen. Ons koor wil zich hiervan onderscheiden door een eigen koers te varen'', vertelt de 27-jarige voorzitter Johan Elenbaas. ''Met Marien Stouten hebben we sinds kort een nieuwe dirigent die het niveau van de muziek enorm omhoog tilt en ook zingen we bewerkte psalmen en gezangen, bijvoorbeeld met een andere melodie dan wordt aangegeven in het liedboek. Matthanja gaat voor hoge kwaliteit en wil uitgroeien tot hét jongerenkoor van Zeeland. Daarom hopen we dat er snel meer mensen die graag zingen zich bij ons aansluiten, zodat we onze ambitie kunnen realiseren.''

Uitvoeringen

De koorleden van Matthanja komen om de week op donderdagavond bij elkaar om te repeteren. Een aantal keer per jaar vinden er zowel in de eigen provincie als daarbuiten uitvoeringen plaats. Momenteel zijn de zangers en zangeressen al druk aan het repeteren voor twee grote optredens die in december gepland staan. Tijdens deze uitvoeringen wordt er een oratorium ten gehore gebracht, een verhaal wat al zingend wordt verteld. ''Hopelijk kunnen we dat doen met meer dan 45 leden'', aldus Elenbaas.

Open repetitieavonden

Iedereen die van zingen houdt, het christelijke geloof aanhangt en tussen de veertien en 35 jaar oud is, wordt van harte uitgenodigd om op donderdag 6 en donderdag 20 september de open repetitieavonden bij te wonen. Deze vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur in de Ontmoetingskerk aan de 's-Gravenstraat in 's-Gravenpolder. Meer informatie over jongerenkoor Matthanja is te vinden op de website www.matthanja.nl. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief