05-den-inkelcross
05-den-inkelcross

26e editie van Den Inkelcross in Kruiningen

Door: Eugene de Kok Sport

KRUININGEN - In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt zaterdag 1 december de jaarlijkse Den Inkelcross gehouden, dit keer voor de 26e maal. De organisatie is in handen van de Goese atletiekvereniging AV’56.

Het bos langs de Westerschelde, ten oosten van Kruiningen, is van oudsher een uitermate geschikt natuurgebied voor een traditionele crosswedstrijd. Alle vormen van natuurlijke hindernissen zijn er te vinden. Het parcours wordt elk jaar uitgezet op de onverharde paadjes van zand, gras of houtsnippers. Het bos kent ook veel hoogteverschillen.

Clubkampioenschap 

Iedereen is welkom. De wedstrijd op 1 december staat open voor iedereen. Zowel wedstrijdlopers, trimlopers als scholieren zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De pupillen beginnen om 12.30 uur, de volwassenen om 14.10 uur. Voor de jeugdleden van AV’56 is deze wedstrijd tevens het clubkampioenschap cross van dit seizoen.

Leeftijd

De jeugd loopt in het bos korte afstanden, leeftijdsafhankelijk. Volwassenen lopen negen kilometer in drie rondjes van 3 kilometer.

De Den Inkelcross is de derde in een serie van zeven winter-veldcrossen, die de Zeeuwse atletiekverenigingen jaarlijks organiseren. De voorinschrijving loopt via www.inschrijvenzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief