Foto: Eugène de Kok

Letty Demmers geïnstalleerd als burgemeester in Noord-Beveland

WISSENKERKE - Letty Demmers is dinsdagavond geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Noord-Beveland.


Het betekent voor de inwoner van Bergen op Zoom een terugkeer naar Zeeland. Demmers was eerder korpschef van de Zeeuwse politie en waarnemend burgemeester in de gemeente Vlissingen.

Haar laatste klus als waarnemer was in de gemeente Veldhoven. Daar maakte ze een paar weken geleden plaats voor Marcel Delhez, die deze gemeente verkoos boven Noord-Beveland waar hij in 2015 zijn loopbaan als burgemeester begon. “Het telefoontje van de commissaris van de koning kwam als een verrassing, hoewel ik wist dat Noord-Beveland zich moest oriënteren op een opvolger. Ik hoorde dat zelfs eerder dan u allen”, zei Demmers dinsdag lachend.

Geliefd

Hoewel ze van plan was na Veldhoven met pensioen te gaan besloot ze ‘ja’ te antwoorden op de vraag van Han Polman. “Noord-Beveland ligt in het door mij geliefde Zeeland”, zei ze tijdens de buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis in Wissenkerke.

Gelikt

Ook wil Demmers graag meewerken aan de toekomstvisie die de gemeenteraad in samenspraak met de inwoners gaat opstellen. In deze visie moet komen te staan hoe Noord-Beveland zich in de toekomst in bestuurlijk opzicht ziet. “Dat moet geen gelikt document worden, maar iets waar we als raad en inwoners achter staan.”    


 


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief