Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Grote brand bij loonbedrijf 's-Heerenhoek

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

'S-HEERENHOEK - Aan de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek heeft dinsdagavond een grote uitslaande brand gewoed bij loonbedrijf van den Dries.

De eerste melding over de brand kwam rond 22.45 uur binnen. Rond 23.00 uur werd opgeschaald naar grote brand. Er werden onder andere drie tankautospuiten, een ladderwagen en een schuimblusvoertuig opgeroepen. De rook ging volgens de Veiligheidsregio Zeeland recht naar boven en zorgde niet voor overlast.

De voorzijde van één van de vier loodsen op het terrein raakte zwaar beschadigd. Een naastgelegen loods liep rookschade op. Hierin lagen volgens de brandweer brandstoftanks. Rond 00.15 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Daarna werd nog lange tijd nageblust.

Op het terrein van het loonbedrijf woedde op 7 augustus 2013 ook al een grote brand. Toen kwam er zoveel rook vrij dat de Westerscheldetunnel enige tijd volledig moest worden afgesloten. Nadien bleek in een straal van 300 meter rondom de loods asbest terecht te zijn gekomen.

Bij de brand van dinsdagavond was geen sprake van asbest. Nu woedde namelijk brand in de loods die op de plaats is gekomen van de oude, afgebrande schuur.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief