Een van de branden die vorig jaar augustus woedde.
Een van de branden die vorig jaar augustus woedde. Archieffoto: GinoPress B.V.

Jongen (18) aangehouden voor serie branden in Goes

Door: Peter Houtepen Politie

GOES - De politie heeft een 18-jarige jongen uit Goes aangehouden op verdenking van het plegen van een serie branden. Dat gebeurde onder andere bij twee woningen aan de Buys Ballotstraat en de Beethovenlaan.

In augustus 2018 werd Goes Zuid opgeschrikt door diverse branden in schuurtjes, vuilcontainers en twee woningen. Omdat het vermoeden rees dat de branden mogelijk met elkaar te maken hadden werd een onderzoek gestart naar een verdachte. Daarbij werd ook de hulp ingeroepen van burgers. Omwonenden werden onder andere via een brief geïnformeerd over de branden en gevraagd informatie te delen met de politie als zij iets verdachts hadden gezien of gehoord.

Het onderzoek leidde naar de 18-jarige jongen. Hij werd begin deze week aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij bekennende verklaringen afgelegd. Mede op grond van deze verklaringen worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten. De jongen wordt deze donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief