Afbeelding

Auto in sloot op A58; bestuurder onder invloed drank en drugs

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

GOES - Een auto belandde zondagochtend 3 maart in de sloot op de A58. De hulpdiensten troffen niemand bij het voertuig aan. De bestuurder bleek vertrokken en was vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. 

De hulpdiensten kregen een melding van een auto in de sloot. De auto werd onderzocht. Ook werd er door brandweermanen onder de auto en in de sloot gezocht. Niemand werd gevonden. Het zwaar beschadigde voertuig is weggetakeld. 

Er werd een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder ingesteld. Hij werd gevonden in een woning in Heinkenszand. Uit een ademtest bleek dat de 26-jarige man uit Ovezande vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Ook werd er een speekseltest uitgevoerd. Deze testte positief op THC en Amfetamine. Hij werd voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. 

Een GGD-arts nam een bloedproef af. Deze is naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. De uitslagen zijn over twee weken bekend. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij wordt later nog verhoord voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief