Afbeelding
Foto: Politie Bergen op Zoom

Twee mannen proberen velgen te stelen bij garagebedrijf

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

GOES - De politie heeft vrijdag 29 maart twee mannen buiten heterdaad aangehouden in Goes. Dit op verdenking van diefstal. De twee 34-jarige Polen waren eerder die dag al aangehouden na een verdachte situatie. 

Een oplettende inwoner van Hoedekenskerke had vrijdagochtend rond 07.15 uur de politie gewaarschuwd. Twee mannen waren op de Moertjesdijk aan een auto aan het rommelen. De mannen gingen er vandoor toen de melder hun aansprak. Later konden ze door de politie worden aangehouden. 

De ene verdachte had geen legitimatiebewijs bij zich en is om die reden aangehouden. De andere verdachte was in het bezit van kentekenplaten, een kentekenbewijs en een kleine hoeveelheid cocaïne. 

Terwijl agenten bezig waren met het onderzoek naar het tweetal, kwam er een melding binnen dat twee mannen hadden geprobeerd in te breken bij een garagebedrijf aan de Vrielingweg. Een bestelbus was daar achtergelaten, waarvan het kentekenbewijs overeen kwam met die van de verdachte. Rond 06.45 uur zou het tweetal hebben geprobeerd een groot aantal aluminium velgen te stelen. Ook zouden ze hebben geprobeerd een bestelbus te stelen. Beide diefstalpogingen mislukten. Vervolgens lieten ze hun eigen vervoersmiddel achter. 

De mannen zitten in de cel en hebben hun eerste verklaring afgelegd. Ze blijven voorlopig vastzitten. De politie zet het onderzoek naar de handel en wandel van het tweetal voort.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief