Foto: Bennie Krajenbrink

Bankje en borden herinneren Noord-Beveland aan Tweede Wereldoorlog

COLIJNSPLAAT - Op het strandje van Colijnsplaat is vrijdagmorgen een Liberation Route-bankje in gebruik genomen door leden van de Prinses Irene Brigade.


Daarna werden op het parkeerterrein de borden van het Neerhoutpad en Fortuinplein onthuld, die een eerbetoon zijn aan oorlogshelden Marinus Neerhout en Marien Fortuin. Hun kinderen waren aanwezig bij de plechtigheid. Neerhout en Fortuin waarschuwden op 25 november 1944 de soldaten van de Prinses Irene Brigade over een op handen zijnde aanval van de Duitsers. Zij konden daardoor tijdig ingrijpen.

Luitenant

Aan het einde van de ochtend was er de onthulling van een herdenkingsbord bij het graf van luitenant Havelaar. De militair was destijds bevelvoerder van de brigade.

Wethouder Pim Schenkelaars van de gemeente Noord-Beveland was aanwezig bij de onthullingen. “Deze staan symbool voor een belangrijk stukje geschiedenis van Noord-Beveland. Het is goed dat we hier aandacht aan blijven besteden.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief